Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Apple CarPlay εισβάλει σε όλες τις οθόνες των αυτοκινήτων

Ελλάδα 1:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Apple CarPlay εισβάλει σε όλες τις οθόνες των αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Το Apple CarPlay εισβάλει σε όλες τις οθόνες των αυτοκινήτων

ΝΕΑ

Η Apple ετοιμάζει ειδικές εκδόσεις του CarPlay για διαφορετικούς κατασκευαστές.

Advertisement
Advertisement

Η Apple αρχίζει να ξεφεύγει όσον αφορά τα συστήματα συνδεσιμότητας στο λειτουργικό CarPlay της κερδίζοντας κατά κράτος τους αντιπάλους της τα τελευταία δύο χρόνια. Από το 2022 το σύστημα CarPlay έχει περάσει σε ένα νέο επίπεδο εξατομίκευσης προσφέροντας στον οδηγό λειτουργίες και περιβάλλον που ανεβάζουν συνολικά το επίπεδο infotainment και πληροφόρησης των επιβατών.

Θέλοντας να κάνει το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του CarPley η Apple αποφάσισε να σχεδιάσει για επιλεγμένους κατασκευαστές διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του συστήματος. Οι πρώτες δοκιμαστικές εφαρμογές έγιναν σε μοντέλα της Aston Martin και της Porsche και από τις πρώτες ψηφιακές εικόνες που διέρρευσαν ανακαλύπτουμε έναν νέο τρόπο αντίληψης της online ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Advertisement
Advertisement

Εκείνο που σίγουρα ξεχωρίζει από τα λίγα δεδομένα που έχουν διαρρεύσει είναι η δυνατότητα προβολής του περιβάλλοντος της Apple σε όλες τις οθόνες πλέον του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, στην Aston Martin εκτός από το περιβάλλον που αλλάζει στην κεντρική οθόνη αφής, το περιβάλλον του CarPlay εμφανίζεται και στην οθόνη πληροφοριών, στα παραδοσιακά όργανα του αυτοκινήτου.

Στην περίπτωση της Porsche το CarPlay εμφανίζεται φυσικά στην κεντρική οθόνη αφής, αλλά καταλαμβάνει πλέον και την οθόνη που βρίσκεται μπροστά στον συνεπιβάτη, δίνοντάς του τη δυνατότητα να περιηγηθεί στον κόσμο της Apple. Το ίδιο συμβαίνει και με την οθόνη πληροφοριών του οδηγού η οποία περνάει και εκείνη το περιβάλλον της Apple και δεν υπάρχει καμία σχέση με τα παραδοσιακά όργανα της Porsche.

Advertisement

Η Apple ήδη έχει προσθέσει στο CarPlay τη δυνατότητα να συλλέγει πληροφορίες για το αυτοκίνητο και να τις προβάλει όποτε το θελήσει ο οδηγός. Μάλιστα, μέσα από το CarPlay θα υπάρχει δυνατότητα ελέγχου συστημάτων του αυτοκινήτου όπως ο κλιματισμός, το ηχοσύστημα και ο φωτισμός, κάτι που θα δούμε να γίνεται στην καινούρια Porsche Cayenne.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Porsche Cayenne E-Hybrid
Το iPhone θα αναγνωρίζει τις ενδείξεις στο ταμπλό
Volvo: Τι θεωρεί για τα Apple CarPlay και Android Auto;