Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το iPhone θα αναγνωρίζει τις ενδείξεις στο ταμπλό

Ελλάδα 11:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το iPhone θα αναγνωρίζει τις ενδείξεις στο ταμπλό

ΝΕΑ

Το iPhone θα αναγνωρίζει τις ενδείξεις στο ταμπλό

ΝΕΑ

Χάρη στη νέα αναβάθμιση iOS 17, τα smartphone της Apple θα μπορούν να αναγνωρίσουν όλα τα σύμβολα του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Με τις καινούριες οθόνες αφής και τις αυξημένες υπηρεσίες των συστημάτων που βρίσκονται στο εσωτερικό των σύγχρονων αυτοκινήτων ο οδηγός έχει στα χέρια του αμέτρητες πληροφορίες. Σε πολλές περιπτώσεις ωστόσο οι πολλαπλές πληροφορίες οδηγούν σε σύγχυση καθώς υπάρχουν νέα σύμβολα και ενημερώσεις τα οποία δεν αναγνωρίζει ο οδηγός εύκολα.

Μια λύση είναι να ανατρέξει στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου για να μάθει τι σημαίνει κάποιο σύμβολο ή να «γκουγκλάρει» στο διαδίκτυο για να ενημερωθεί. Η Apple, θέλοντας να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα αποφάσισε να ενημερώσει το λογισμικό της προκειμένου να αναγνωρίζονται αυτόματα όλα τα νέα σύμβολα του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, το iOS 17 των νέων iPhone θα είναι σε θέση να αναγνωρίζει τα σύμβολα μέσω του εργαλείου Visual Lookup. Ο χρήστης μπορεί μέσω της κάμερας του τηλεφώνου να τραβήξει μια φωτογραφία του συμβόλου που δεν γνωρίζει και το iPhone να αναγνωρίσει αυτόματα το σύμβολο και μάλιστα προσφέροντας αρκετές πληροφορίες.

Η ίδια εφαρμογή για την ώρα είναι σε θέση να αναγνωρίσει μνημεία, φυτά, ζώα (κλπ), όπως το αντίστοιχο Google Lens των Android. Πλέον το λογισμικό iOS θα μπορεί να αναγνωρίσει και τα νέα σύμβολα αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την Apple η επόμενη αναβάθμιση λογισμικού iOS 17 της εταιρείας έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιδού η συγκλονιστική συσκευή της Apple που θα αλλάξει τα πάντα (+video)
Τι σχεδιάζει η Ford για τα Android Auto και Apple CarPlay;
Η GM επιμένει στο «όχι» για Apple CarPlay και Android Auto

Advertisement