Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo: Τι θεωρεί για τα Apple CarPlay και Android Auto;

Ελλάδα 23:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo: Τι θεωρεί για τα Apple CarPlay και Android Auto;

ΝΕΑ

Volvo: Τι θεωρεί για τα Apple CarPlay και Android Auto;

ΝΕΑ

Τα ερωτήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τη Volvo εγείρονται στην εργοστασιακή ύπαρξη ή μη του Apple CarPlay και του Android Auto στα μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Με την General Motors να είναι έτοιμη να αφαιρέσει την τεχνολογία των Apple και Android από όλες τις επόμενες γενιές ηλεκτρικών μοντέλων της, οι υπόλοιποι κατασκευαστές προβληματίζονται αν πρέπει να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Ο διευθύνων σύμβουλος πάντως της Volvo, Τζιμ Ρόουαν δεν συμμερίζεται αυτή τη σκέψη σε καμία περίπτωση, όπως και πολλές άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «The Verge», ο Σκωτσέζος επικεφαλής, τόνισε πως η σουηδική εταιρεία είναι δεσμευμένη με τις τεχνολογικές υπηρεσίες αυτοκινήτου, Apple CarPlay και AndroidAuto.

Advertisement
Advertisement

«Θα ήταν λάθος να αγνοήσουμε τους 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη που έχουν iPhone ή Android κινητό τηλέφωνο. Είτε χρησιμοποιείς εφαρμογές και τις κατεβάζεις στο αυτοκίνητο, είτε θέλεις απλά την άνεση του να είναι συνδεδεμένο το κινητό σου απευθείας με το αυτοκίνητο, εμείς οφείλουμε να το παρέχουμε αυτό» επεσήμανε ο Ρόουαν.

Η τεχνολογία αυτή θεωρείται μέρος του στάνταρ εξοπλισμού των μοντέλων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η Volvo προσθέτει κανονικά και το Apple CarPlay και το Android Auto σε όλα τα μοντέλα της, ακόμα και στα πιο καινούρια που μόλις εμφανίστηκαν, όπως το EX30 και το EX90.

Advertisement

Και όπως αποδεικνύουν οι δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα, εν αντιθέσει με την General Motors.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Volvo C40 Recharge Single Motor Extended Range
Volvo: Αναβάθμιση με την ασύρματη ενημέρωση Apple CarPlay
Τι σχεδιάζει η Ford για τα Android Auto και Apple CarPlay;

Advertisement