Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Audi R8 θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό

Ελλάδα 23:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Audi R8 θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Το Audi R8 θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό

ΝΕΑ

Οι φανατικοί της σπορ οδήγησης θα πρέπει να αποδεχτούν οριστικά ότι το μέλλον θα είναι ηλεκτρικό.

Advertisement
Advertisement

Η Audi φέρεται να ετοιμάζεται για μια ηλεκτροκίνητη επιστροφή του εμβληματικού της μοντέλου R8, αυτή τη φορά ως ηλεκτρικό όχημα υψηλών επιδόσεων.

Σύμφωνα με αναφορές μέσα από την εταιρία, η Audi βρίσκεται στη διαδικασία ανάπτυξης μιας μοναδικής αρχιτεκτονικής ηλεκτρικού οχήματος, προσαρμοσμένης για σπορ αυτοκίνητα χαμηλού όγκου και supercars.

Οι λεπτομέρειες είναι λιγοστές, αλλά ο επικεφαλής Τεχνικής Ανάπτυξης της Audi, Oliver Hoffmann, ανέφερε ότι η εταιρεία διερευνά τη χρήση εξαρτημάτων από διάφορες ηλεκτρικές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των MEB, PPE και SSP.

Advertisement
Advertisement

Η προσέγγιση αυτή έχει ως στόχο να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία κάθε πλατφόρμας, μειώνοντας το κόστος ανάπτυξης και εξασφαλίζοντας παράλληλα βέλτιστες επιδόσεις.

Αν και ο Hoffmann δεν επιβεβαίωσε τα σχέδια για έναν διάδοχο του R8 ή του TT, αναγνώρισε ότι η Audi διερευνά ενεργά διάφορες ιδέες, εκτός από τα 20 νέα μοντέλα που έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα, οι γνώστες έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι οι εργασίες για έναν ηλεκτρικό διάδοχο του R8 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Advertisement

Το νέο μοντέλο αναμένεται να διατηρήσει τα κλασικά χαρακτηριστικά του R8, όπως η δίθυρη σχεδίαση, τα αγωνιστικής έμπνευσης χαρακτηριστικά και η εντυπωσιακή ισχύς, καθιστώντας το ενδεχομένως ένα από τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα στη γκάμα της Audi.

Επιπλέον, η Audi στοχεύει να προσδώσει στο νέο R8 μια πινελιά πολυτέλειας, αντανακλώντας τον high-end, χειροποίητο χαρακτήρα του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το πιο ισχυρό Audi R8 από την VF Engineering
Αυτό το Audi R8 δεν το είδαμε ποτέ!
Audi R8 Off-Road Concept: Μία διαφορετική συνέχεια για το R8