Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κύκνειο άσμα για τον V10 στο Audi R8 Coupe GT RWD

Ελλάδα 21:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κύκνειο άσμα για τον V10 στο Audi R8 Coupe GT RWD

ΝΕΑ

Κύκνειο άσμα για τον V10 στο Audi R8 Coupe GT RWD

ΝΕΑ

Σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η Audi, το αυτοκίνητο που θα διαδεχτεί το R8 θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Συνεπώς, το R8 Coupe V10 GT RWD είναι ένα ιστορικό όχημα.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος που τo πισωκίνητο R8 Coupe GT RWD θα μείνει στην ιστορία δεν έχει να κάνει μόνο με τη σημασία που έχει το αυτοκίνητο για την Audi. Αφορά και στο γεγονός ότι θα είναι το τελευταίο supercar της το οποίο θα έχει τον V10 κινητήρα της.

Για τον λόγο αυτό, και εν είδει αποχαιρετισμού, οι άνθρωποι της Audi Sport GmbH δημιουργήσαν το R8 Coupe GT RWD, δώδεκα χρόνια έπειτα από την παρουσίαση του πρώτου R8 Coupe GT. Ο χωρητικότητας 5,2 λίτρων V10 κινητήρας του έχει αναβαθμιστεί σε ό,τι αφορά στην απόδοσή του, συγκριτικά με αυτή στην έκδοση R8 Coupe V10 Performance RWD.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, πλέον η μέγιστη ισχύς του φτάνει τους 620 ίππους, δηλαδή είναι κατά 50 ίππους μεγαλύτερη συγκριτικά. Η μέγιστη ροπή έχει φτάσει τα 565 Nm, αυξημένη κατά 15 Nm.

Στο Audi R8 Coupe GT RWD το βάρος του έχει μειωθεί κατά περίπου 20 κιλά και πλέον φτάνει τα 1.580 κιλά. Η αύξηση της ισχύος και της ροπής τού κινητήρα και η ελαφρύτερη μάζα τού οχήματος είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθούν οι επιδόσεις του.

Advertisement

Σύμφωνα με την Audi, το R8 Coupe GT RWD επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, δηλαδή είναι κατά 0,3 δευτ. ταχύτερο από το Coupe V10 Performance RWD. Για το 0-200 χλμ./ώρα χρειάζεται 10,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 320 χλμ./ώρα.

Advertisement

Για τη βελτίωση των επιδόσεων έχει αναβαθμιστεί και το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων ώστε να επιτρέπει ακόμα ταχύτερες αλλαγές αυτών. Η μέση τυποποιημένη κατανάλωσή του είναι 14,9 – 15,0 λίτρα/100 χλμ. (κατά «WLTP»), ενώ η μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα είναι 339 – 341 γραμ./χλμ. (κατά «WLTP»).

Advertisement

Το R8 Coupe GT RWD κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις της Audi Sport GmbH στο Böllinger Höfe και είναι χειροποίητο σε σημαντικό βαθμό. Οι τροχοί του είναι ειδικά σχεδιασμένοι για τη συγκεκριμένη έκδοση, έχουν διάσταση 20 ιντσών και συνδυάζονται με ελαστικά Michelin Sport Cup 2.

Στο εσωτερικό του, έχουν τοποθετηθεί επανασχεδιασμένα μπάκετ καθίσματα τα οποία ταιριάζουν καλύτερα στον χαρακτήρα της έκδοσης. Επίσης, για τον ίδιο λόγο, προσφέρεται προαιρετικά ανάρτηση η οποία έχει νέα ελατήρια coilover.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι κινητήρα θα έχουν τα νέα Audi RS;
Audi A6 Avant e-tron, το πρωτότυπο που εντυπωσιάζει (video)
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Audi Q9