Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

CUPRA Formentor: Και γρήγορο και 5άστερο (video)

Ελλάδα 14:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

CUPRA Formentor: Και γρήγορο και 5άστερο (video)

ΝΕΑ

CUPRA Formentor: Και γρήγορο και 5άστερο (video)

ΝΕΑ

Εκτός από τη δυναμική του συμπεριφορά στο δρόμο, το Formentor διακρίνεται και για την ασφάλεια που προσφέρει.

Advertisement
Advertisement

Design, επιδόσεις αλλά και σύγχρονες τεχνολογίες. Αυτό είναι το τρίπτυχο που χαρακτηρίζει το Formentor, το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την CUPRA.

Πρόκειται για χαρακτηριστικά τα οποία επιβεβαιώσαμε στην πράξη, όταν καθίσαμε πίσω από το τιμόνι του ισχυρού CUPRA Formentor VZ. Η λίστα ωστόσο με τα «ατού» του crossover δεν περιορίζεται στη σχεδίαση, τον ψηφιακό κόσμο και το αποτύπωμά του στο οδόστρωμα.

Advertisement
Advertisement

Όπως κατέδειξε ο Euro NCAP, το Formentor διακρίνεται και για την ασφάλειά του. Πιο συγκεκριμένα, ο ανεξάρτητος οργανισμός υπέβαλε σε δοκιμή πρόσκρουσης το μοντέλο (crash test), εξετάζοντας τον βαθμό προστασίας τόσο των επιβατών όσο και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου. Το Formentor αρίστευσε, συγκεντρώνοντας τη μέγιστη βαθμολογία των 5 αστέρων.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του CUPRA Formentor

Advertisement

Το μοντέλο βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo, ενσωματώνει full LED προβολείς, 4 απολήξεις της εξάτμισης και ζάντες 19 ιντσών.

Στο εσωτερικό, ο οδηγός κάθεται σε bucket καθίσματα,  ενώ έχει δοθεί έμφαση στη συνδεσιμότητα μέσω της τοποθέτησης μιας κεντρικής ψηφιακής οθόνης 12 ιντσών, όπως και έναν state-of-the-art ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών.

Advertisement

To μοντέλο διατίθεται στην Ελλάδα  -προς το παρόν- αποκλειστικά  στην  έκδοση VZ με βενζίνης με τον 2λιτρο turbo κινητήρα των 310 ίππων, με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο 7 ταχυτήτων DSG.

Δείτε το crash test του CUPRA Formentor στο βίντεο που ακολουθεί:

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
SEAT Leon Cupra στην υπηρεσία της γαλλικής αστυνομίας
Έρχεται το «καυτό» CUPRA Formentor VZ5
Ξεκινά η παραγωγή του CUPRA Formentor e-Hybrid