Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Επίσημο: Το Renault 5 επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το Renault 5 επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Mobility

Επίσημο: Το Renault 5 επιστρέφει ως ηλεκτρικό

Mobility

H Renault επιβεβαίωσε την απόφαση για επιστροφή του R5 σε αποκλειστικά ηλεκτρική μορφή.

Advertisement
Advertisement

Όλα δείχνουν πως η ηλεκτροκίνηση θα δώσει μεταξύ άλλων και την αφορμή για αρκετές ευχάριστες εκπλήξεις όπως αυτή της αναβίωσης του θρυλικού Renault 5 ως μέλος της ηλεκτρικής γκάμας της γαλλικής εταιρίας.

Οι φήμες για την επιστροφή του θρυλικού Renault 5 είχαν φουντώσει το τελευταίο διάστημα και τελικά επιβεβαιώθηκαν με την επίσημη ανακοίνωση της Renault πως το R5 θα είναι το πρώτο που θα βρεθεί και πάλι στο προσκήνιο ως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου για αναβίωση σημαντικών μοντέλων της ιστορίας της Renault ως αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Renault 5 Prototype

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο σύγχρονο ηλεκτρικό R5 Prototype που παρουσιάστηκε βασίζεται σχεδιαστικά στο αυθεντικό μοντέλο που παράχθηκε από το 1972 έως το 1985 με αρκετές λεπτομέρειες μάλιστα να παραπέμπουν σε διάσημες εκδόσεις του όπως το R5 Turbo από το οποίο προφανώς έχουν εμπνευστεί οι φουσκωμένοι θόλοι.

Το ηλεκτρικό R5 υπολογίζεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου της Renault για αύξηση του μεριδίου των ηλεκτρικών της μοντέλων στο 30% του συνόλου των πωλήσεων της μέχρι το 2025. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδιασμού προβλέπεται η έλευση επτά νέων ηλεκτρικών μοντέλων μεταξύ των οποίων θα είναι το R5 αλλά και η ηλεκτρική αναβίωση του επίσης θρυλικού Renault 4.

Renault 5 Prototype

Advertisement

Πέραν της επιβεβαίωσης του Renault 5 η εταιρία δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές ή το χρονοδιάγραμμα έλευσης του μοντέλου παραγωγής. Πάντως όπως όλα δείχνουν το R5 θα είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης που πιθανότατα θα έρθει ως αντικαταστάτης του σημερινού Zoe. Θυμίζουμε πως πέρσι η Renault είχε αποκαλύψει το Megane E-Vision, ένα ηλεκτρικό SUV που θα φθάσει στην παραγωγή την επόμενη χρονιά και θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα CMF-EV.

Σημειώστε πως πρόθεση των Γάλλων είναι να διαθέσουν αυτό το premium μικρό ηλεκτρικό μοντέλο σε τιμή κάτω των 30.000€… Θα τα κατφέρουν;

Advertisement

Renault 5 Prototype

Διαβάστε επίσης

Το Renault Clio γίνεται 30 ετών!

Advertisement

Renault Megane RS Trophy-R: Όταν οργίαζε στο Ρινγκ (video)

Ετοιμάζει σπορ ηλεκτρικό μοντέλο η Alpine;