Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το 2026 καταφτάνει το ηλεκτρικό VW Golf GTI

Ελλάδα 3:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το 2026 καταφτάνει το ηλεκτρικό VW Golf GTI

ΝΕΑ

Το 2026 καταφτάνει το ηλεκτρικό VW Golf GTI

ΝΕΑ

Η Volkswagen προχωράει σταθερά την εξέλιξη του ηλεκτρικού της GTI που θα ενσωματωθεί στην οικογένεια των ID.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen στη διάρκεια της έκθεσης IAA Mobility 2023 το Σεπτέμβριο που μας πέρασε, για πρώτη φορά έδειξε σοβαρό δείγμα γραφής του ID. GTI. Το ηλεκτρικό hot-hatch θα είναι το πρώτο ID. με το λογότυπο GTI και αν μη τι άλλο πρέπει να σταθεί στο ύψος του ακρωνυμίου της Volkswagen με το πιο μεγάλο ειδικό βάρος.

Η αρχική εκτίμηση για το πότε θα δούμε να μπαίνει στην παραγωγή το «γρήγορο» ID. ήταν το 2027, ωστόσο σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αρχισχεδιαστής της Volkswagen, Ανδρέας Μίντ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο να είναι έτοιμο πιο νωρίς και να το δούμε το 2026, μαζί με ακόμα ένα ηλεκτρικό μοντέλο, το ID.5 GTX.

Advertisement
Advertisement

Ο αρχισχεδιαστής της VW ανέφερε πως το ηλεκτρικό GTI θα είναι ιδιαίτερο και το σημαντικότερο θα συνεχίζει την παράδοση της μάρκας  στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτό σημαίνει ότι το νέο ID. GTI θα είναι επιθετικό από πλευράς σχεδιασμού, πολύ ποιοτικό στην κατασκευή και πάνω από όλα πολύ γρήγορο. Τόσο στο δρόμο όσο και στην πίστα.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να είναι και αρκετά ελαφρύ προκειμένου να διατηρήσει την αιχμηρή συμπεριφορά στη γρήγορη οδήγηση, ενώ παράλληλα να είναι πρακτικό στην καθημερινή χρήση.

Advertisement

Για την ώρα, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το ηλεκτρικό GTI θα βασιστεί στην πλατφόρμα e-drive MEB της Volkswagen.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen ID.7: Ξέγνοιαστη αυτονομία με πολυτέλεια
H Volkswagen επαναφέρει τους φυσικούς διακόπτες
Το νέο σύστημα προειδοποίησης εξόδου της Volkswagen