Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Κρίμα: Τίτλοι τέλους για το BMW i3

Ελλάδα 14:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κρίμα: Τίτλοι τέλους για το BMW i3

ΝΕΑ

Κρίμα: Τίτλοι τέλους για το BMW i3

ΝΕΑ

Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης των Βαυαρών, το BWM i3 δεν θα προλάβει να γιορτάσει 10 χρόνια ζωής – Τι ακολουθεί;

Advertisement
Advertisement

Το τέλος είναι κοντά για την αμιγώς ηλεκτρική BMW i3, με έμπορο της μάρκας από τις ΗΠΑ να αποκαλύπτει -το μυστικό των Γερμανών- πως από τον Αύγουστο θα σταματήσει η παραγωγή του αυτοκινήτου και δεν θα διατίθεται στην αγορά της χώρας. Στη συνέχεια θα πέσει η αυλαία και για την Ευρώπη, κάτι που αναμένεται να συμβεί στις αρχές με μέσα του 2022, ανάλογα με τα αποθέματα.

Tους τελευταίους 12 μήνες τα αποθέματα για την i3 στις ΗΠΑ ήταν σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, με τους ενδιαφερόμενους να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να αποκτήσουν το μοντέλο.

Η BMW i3 ήταν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο ευρείας παραγωγής στην ιστορία της βαυαρικής εταιρείας και πρόκειται για το μοντέλο που εγκαινίασε την οικογένεια αμιγώς ηλεκτρικών “ΒΜW i”. Τόσο η τελευταία όσο και η i8, που λανσαρίστηκε λίγο αργότερα, θεωρήθηκαν από τα πιο προηγμένα αυτοκίνητα της BMW, αλλά και της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Η i3 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που χρησιμοποιούσε σε τόσο ευρεία κλίματα ανθρακόνημα, γεγονός που επιτρέπει την εξοικονόμηση βάρους. Το μοντέλο που προσφέρεται αυτή τη στιγμή στην αγορά ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα 170 ίππων (184 ίππων στην πιο έκδοση i3s) και 250 Nm ροπής, αλλά και μια μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 42,2 kWh που προσφέρει έως και 310 χλμ. αυτονομίας (σε κύκλο μέτρησης WLTP).

Η κατάργηση της i3, φυσικά, δεν σηματοδοτεί την απομάκρυνση της BMW από την ηλεκτρική κινητικότητα. Πολλώ δε μάλλον, όταν διευρύνει συνεχώς την γκάμα της με μοντέλα σχετικής τεχνολογίας, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τις i4, iX3 και iX.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως η BMW προχωρά στην αναδιάρθρωση των εργοστασίων της, έτσι ώστε να μπορούν να κατασκευάζουν ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης. Στο πλαίσιο αυτό έχουν αναγγελθεί επενδύσεις περίπου 400 εκατ. ευρώ αλλά και σημαντική αύξηση του εργατικού δυναμικού.

Μέχρι το 2023 στόχος της μάρκας είναι το 90% των κατηγοριών (segments) στις οποίες δραστηριοποιείται να έχουν τουλάχιστον μία αμιγώς ηλεκτρική εκπροσώπηση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η νέα BMW 2 Coupe
Στην Ελλάδα η νέα BMW Σειρά 2 Coupe (+τιμές)
Η BMW σπάει τα ρεκόρ πωλήσεων το ένα μετά το άλλο

 

Advertisement