Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το «ηλεκτρικό μέλλον» της BMW

Ελλάδα 20:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το «ηλεκτρικό μέλλον» της BMW

ΝΕΑ

Αυτό είναι το «ηλεκτρικό μέλλον» της BMW

ΝΕΑ

Ηλεκτρική… επίθεση από την BMW, η οποία θα λανσάρει νέα μοντέλα σχετικής τεχνολογίας. Για πάνω από 12 αμιγώς ηλεκτρικά έως το 2023 κάνουν λόγο οι Βαυαροί.

Advertisement
Advertisement

Στον απόηχο της αποκάλυψης του νέου συστήματος πολυμέσων και επικοινωνίας iDrive, η BMW αποκάλυψε το στρατηγικό της πλάνο με επίκεντρο τη μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση. Η ηλεκτρική «επίθεση» της BMW είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με εκείνη της MINI.

Ένας από τους μεγαλεπήβολους στόχους της εταιρείας είναι, έως το 2023, το 90% των κατηγοριών (segments) στις οποίες δραστηριοποιείται να έχουν κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο. Φέτος μάλιστα θα λανσαριστούν δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά (iX & i4), τα οποία θα τοποθετηθούν δίπλα στα ήδη υπάρχοντα BEV μοντέλα της, IX3, i3 και MINI SE.

Σε μεταγενέστερο χρόνο, θα δούμε ηλεκτρικές εκδόσεις της Σειράς 5, του μικρού SUV, X1, της Σειράς 7 και του MINI Countryman, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Oliver Zipse. Στην πράξη και μέχρι το 2023 η BMW θα διαθέτει 12 αμιγώς ηλεκτρικά παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Το 2025, οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων θα αυξηθούν άνω του 50%, ενώ λίγο αργότερα θα δεκαπλασιαστούν συγκριτικά με το 2020. Ειδικότερα, υποστηρίζεται πως μέχρι το τέλος του 2025, ο όμιλος BMW θα έχει παραδώσει γύρω στα 2.000.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Όπως έχει καταστεί γνωστό, στόχος της BMW είναι να βρει τη χρυσή τομή στην προσφορά ελκυστικών σε σχεδίαση και την πρακτικότητα EVs, γεγονός που θα της εξασφαλίσει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Οι διαστάσεις θα διαφέρουν συγκριτικά με το παρελθόν, καθώς στο επίκεντρο θα τεθεί κυρίως η αεροδυναμική βελτιστοποίηση και η άνεση.

Advertisement

«Ο όμιλος δεν μένει ποτέ ικανοποιημένος με όσο έχει πετύχει και γι’ αυτό ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Η επίσπευση της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση και η ενσωμάτωση σύγχρονων τεχνολογιών θα προσφέρει μια γεύση στο κοινό για το πώς θα είναι η κινητικότητα το 2030», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Zipse.

Ψηλά στην ατζέντα της BMW βρίσκονται και τα μοντέλα “M”, τα οποία θα χρησιμοποιούν πολλά μηχανικά μέρη από τα πιο «απλά» και πιο προσιτά αυτοκίνητα της εταιρείας, κάτι που θα συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση του κόστους παραγωγής. Καθοριστικό ρόλο στο  τελευταίο θα παίξει και η ανάπτυξη μπαταριών, με καλύτερη συνολικά απόδοση.

Advertisement

Η BMW, τέλος, αναμένεται να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των εργοστασίων της, έτσι ώστε να μπορούν να κατασκευάζουν ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης. Για το σκοπό αυτό θα γίνουν επενδύσεις περίπου 400 εκατ. ευρώ ενώ θα αυξηθεί και το εργατικό δυναμικό.

Διαβάστε επίσης:
Οι μελλοντικές BMW θα έχουν ξεχωριστή σχεδίαση
BMW Classic και με τη “βούλα” η Σπανός Α.Ε.
Ο Δεκάλογος της νέας BMW iX3 (video)

 

Advertisement