Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Η νέα BMW 2 Coupe

Ελλάδα 15:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η νέα BMW 2 Coupe

ΝΕΑ

Επίσημο: Η νέα BMW 2 Coupe

ΝΕΑ

Μερικές μέρες μετά από τις σχετικές διαρροές η γερμανική εταιρία έρχεται να αποκαλύψει πλήρως τη δεύτερη γενιά του κουπέ μοντέλου της που συνεχίζει με την κίνηση πίσω.

Advertisement
Advertisement

Ικανοποιώντας τους οπαδούς του μικρότερου κουπέ της η BMW διατήρησε την πίσω κίνηση και ταυτόχρονα απέφυγε να χρησιμοποιήσει την εμφατική μάσκα της μεγαλύτερης Σειράς 4. Ωστόσο, έχουν υιοθετηθεί αρκετά άλλα σχεδιαστικά στοιχεία με τη νέα 2 Coupe να δείχνει ακόμη πιο δυναμική με τονισμένους πίσω θόλους και σχεδόν επίπεδες λαβές στις πόρτες.

Σχετικά με το μήκος του αμαξώματος η νέα Σειρά 2 είναι μακρύτερη κατά 109 χιλιοστά και σε μήκος φτάνει συνολικά τα 4,547 μέτρα. Αυξημένο κατά 64 χλστ. είναι το πλάτος, ενώ η ταυτόχρονα μείωση του ύψους κατά 28 χλστ. δημιουργεί μια ακόμη πιο έντονη σπορ αύρα. Χάρη στην αύξηση του μεταξονίου κατά 51 χλστ. η BMW κάνει λόγο για μεγαλύτερη άνεση στα πίσω καθίσματα.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό βλέπουμε την γνωστή από τη νέα τριάρα διάταξη του κόκπιτ με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την μεγάλη οθόνη αφής. Ο συνδυασμός του Live Cockpit είναι προαιρετικός (με 12,3’’ οθόνη οργάνων και 10,25’’ οθόνη αφής, στάνταρ είναι ο συνδυασμός 8,8’’ και 5,1’’, αντίστοιχα), ενώ ανάλογα με την έκδοση υπάρχουν σπορ καθίσματα και τα γνωστά άλλα καλούδια που ανεβάζουν τον διάκοσμο στα γνωστά στάνταρ της εταιρίας.

Στις φωτογραφίες με το μωβ χρώμα βλέπετε την κορυφαία προς το παρόν (έπεται και η Μ2) έκδοση M240i με τον εξακύλινδρο τρίλιτρο των 374 ίππων. Εδώ να πούμε πως υπάρχει τετρακίνηση xDrive με πισωκίνητα χαρακτηριστικά, ενώ στάνταρ είναι το M Sport διαφορικό. Το 0-100 χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 4,3 δευτερόλεπτα με τελική περιορισμένη στα 250 χλμ./ώρα.

Προς το παρόν οι εκδόσεις που ανακοινώνει η BMW είναι η 220i με δίλιτρο βενζίνης με 184 ίππους, ενώ η 220d κινείται από δίλιτρο diesel με 48V ήπια υβριδικό σύστημα και 190 ίππους. Αργότερα θα υπάρξει και 230i με 245 άλογα. Στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι το αυτόματο κιβώτιο Steptronic με τις 8 σχέσεις.

Advertisement

Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας BMW 2 Coupe θα γίνει μέσα στο μήνα στο Goodwood με το λανσάρισμα του μοντέλου να ξεκινά στις αρχές του 2022.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: BMW M235i xDrive Gran Coupe vs Mercedes-AMG A35 4MATIC Sedan
Νέες BMW X3 M & X4 M Competition: Όσα πρέπει να ξέρεις (video)
Επίσημο: Ανανέωση για τις BMW X3 & X4