Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα λείπει από τα αυτόνομα οχήματα των Ford και GM;

Ελλάδα 6:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα λείπει από τα αυτόνομα οχήματα των Ford και GM;

ΝΕΑ

Τι θα λείπει από τα αυτόνομα οχήματα των Ford και GM;

ΝΕΑ

Η εποχή όπου τα οχήματα θα είναι ένα απλό «κινητό σαλόνι» πιθανόν να μην απέχει πολύ χρονικά, όπως αφήνουν να εννοηθεί οι Ford και General Motors.

Advertisement
Advertisement

Η προσπάθεια των εταιρειών να δημιουργήσουν αυτοκίνητα αυτόνομης οδήγησης εστιάζεται στην ανάπτυξη της απαιτούμενης τεχνολογίας. Όμως, τόσο η General Motors όσο και η Ford μάλλον πέρασαν στο επόμενο στάδιο.

Όπως ανακοινώθηκε, οι δύο εταιρείες υπέβαλαν αίτηση προς τον Οργανισμό Εθνικής Ασφάλειας Κυκλοφορίας Αυτοκινητοδρόμων του Υπουργείου Μεταφορών των ΗΠΑ («NHTSA») να τους επιτρέψει να θέσουν στην κυκλοφορία 5.000 οχήματα αυτόνομης οδήγησης τα οποία δεν θα έχουν τιμόνι και πεντάλ στο εσωτερικό τους.

Advertisement
Advertisement

Η πρόθεσή τους είναι να κάνουν επιπλέον δοκιμές εξέλιξης στο σύστημα χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να παρέμβει ο οδηγός για να διορθώσει την πορεία τού οχήματος ή να αποτρέψει κάποιο ενδεχόμενο ατύχημα.

Προς το παρόν τα μέλη του Οργανισμού δεν έχουν ανακοινώσει εάν θα το επιτρέψουν ή όχι. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι τόσο της General Motors όσο και της Ford δηλώνουν ότι, σε περίπτωση που τους δοθεί η άδεια, είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ασφάλειας και ότι έχουν εμπιστοσύνη στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης που έχουν αναπτύξει ως τώρα.

Advertisement

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Ford εμφανίστηκε τόσο σίγουρος για την αποτελεσματικότητα του συστήματος που έχει εξελίξει η εταιρεία, ώστε επιχειρηματολόγησε αντιστρέφοντας τον κανόνα που ισχύει διαχρονικά σε ένα αυτοκίνητο. Όπως είπε, σε ένα όχημα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης η ύπαρξη τιμονιού και πεντάλ θα σήμαινε απαράδεκτο κίνδυνο για την οδική ασφάλεια(!), προφανώς θεωρώντας την ανθρώπινη παρέμβαση ως τον «αδύναμο κρίκο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
General Motors: Θέλουμε να εκθρονίσουμε την Tesla
“Ηλεκτρική” επίθεση από τη General Motors
Ford: Τα ρομπότ αναλαμβάνουν την φόρτιση (+video)

Advertisement