Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η General Motors εξελίσσει νέες μπαταρίες μεγαλύτερης αυτονομίας

Ελλάδα 23:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η General Motors εξελίσσει νέες μπαταρίες μεγαλύτερης αυτονομίας

ΝΕΑ

Η General Motors εξελίσσει νέες μπαταρίες μεγαλύτερης αυτονομίας

ΝΕΑ

Η General Motors υιοθετεί μια νέα τεχνολογία στις μπαταρίες που θα έχει θεαματικά αποτελέσματα τόσο στην αυτονομία όσο και στο κόστος.

Advertisement
Advertisement

Η ανακοίνωση ήρθε κατευθείαν από τον Πρόεδρο Mark Reuss κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Washington Post. Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με την SolidEnergy Systems (SES) για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, η οποία θα είναι η επόμενη γενιά κυττάρων Ultium.

Έχει ήδη πραγματοποιήσει δοκιμές στο Tech Center στο Michigan, διανύοντας 150.000 μίλια. Η τεχνολογία χαρακτηρίζεται από την GM ως “μπαταρία λιθίου μετάλλου με αυξημένες δυνατότητες”.

Οι δοκιμές περιλάμβαναν εξελιγμένους υπολογιστές που τοποθετούν τα κελιά στις ροές ενέργειας της μπαταρίας ενώ φορτίζει τόσο κατά τις επιταχύνσεις αλλά και το φρενάρισμα. Ο Reuss λέει ότι αυτά τα νέα στοιχεία θα προσφέρουν διπλάσια πυκνότητα σε σχέση με τις σημερινές μπαταρίες και μάλιστα θα το κάνουν στο 60% του κόστους.

Advertisement
Advertisement

Αυτοί είναι οι αριθμοί που θα βοηθήσουν τη GM να μειώσει τις τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων και να της επιτρέψουν να προσφέρει ηλεκτρικά οχήματα σε κάθε κατηγορία, συμπεριλαμβανομένων των πιο προσανατολισμένων σε αξία εμπορικών σημάτων, όπως είναι δηλαδή τα μοντέλα της Chevrolet.

Ο Reuss είχε κάνει λόγο πριν από λίγο καιρό για αυτονομία 450 χιλιομέτρων στο επερχόμενο GMC Hummer. Με τα νέα δεδομένα η αυτονομία σίγουρα μπορούσε να είναι αρκετά μεγαλύτερη χάρη στη νέα τεχνολογία μπαταριών “Li-metal cell”.

Advertisement

Αυτά τα νέα έρχονται τη στιγμή όπου η GM δημιουργεί ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών Ultium στο Lordstown του Οχάιο με βασικό συνεργάτη της, την LG. Από κοινού σχεδιάζεται ακόμη ένα νέο εργοστάσιο στο εγγύς μέλλον. Η συμμετοχή της LG Energy στην εξέλιξη της νέας μπαταρίας δεν αναφέρθηκε από τον Reuss ή στο επίσημο δελτίο τύπου. Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν θα βάλει το χέρι της στην τελική αξιολόγηση της νέας τεχνολογίας πριν τη δούμε δηλαδή σε μοντέλα παραγωγής.

Η General Motors άρχισε να επενδύει  στη “SolidEnergy” το 2015. Δεν δόθηκε όμως κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή των νέων μπαταριών στα οχήματα παραγωγής.

Advertisement

Ο Reuss είπε επίσης ότι τα ηλεκτρικά οχήματα τους επιτρέπουν να μειώσουν σημαντικά τους χρόνους εξέλιξης όπως επίσης και να είναι πιο ευέλικτοι. Τόνισε παράλληλα ότι στοιχηματίζουν στο μέλλον με αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και όχι με υβριδικά plug-in.

Διαβάστε επίσης:
Η General Motors θα κατασκευάζει τα ηλεκτρικά της Acura
Η General Motors απέκτησε μερίδιο 11% στη Nikola
Συνεργασία General Motors και Honda στην εξέλιξη μπαταριών

 

Advertisement