Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα κάνει με τους V8 της η Mercedes;

Ελλάδα 1:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα κάνει με τους V8 της η Mercedes;

ΝΕΑ

Τι θα κάνει με τους V8 της η Mercedes;

ΝΕΑ

Η πρόθεση της Mercedes για πλήρη εξηλεκτρισμό μέχρι το τέλος της δεκαετίας, αφήνει μεγάλα ερωτηματικά για το μέλλον των κορυφαίων σημερινών προτάσεων που έχουν κινητήρα V8.

Advertisement
Advertisement

Το καλοκαίρι του περασμένου έτους, η Mercedes αποκάλυψε τις προθέσεις της να γίνει αμιγώς ηλεκτρική μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Από την ανακοίνωση αυτή, προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για το μέλλον των εξαιρετικών κινητήρων εσωτερικής καύσης που έχει στη γκάμα της, με κορυφαία επιλογή το V8 σύνολο που βρίσκουμε κυρίως στις AMG εκδόσεις.

Η προϋπόθεση που θα πρέπει να πληρείται για να προχωρήσει η Mercedes στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της είναι να υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές σε όλες τις περιοχές του κόσμου όπου δραστηριοποιείται εμπορικά. Αυτό σημαίνει πως η γερμανική premium μάρκα είναι πολύ πιθανό να έχει ακόμα οχήματα με βενζίνη προς πώληση στα περισσότερα μέρη του κόσμου, ακόμα και μετά το πέρας της δεκαετίας που διανύουμε.

Advertisement
Advertisement

Εκτός αυτού όμως, η Mercedes φαίνεται αποφασισμένη να διατηρήσει τον V8 κινητήρα των κορυφαίων της προτάσεων ακόμα και μετά το 2030, καθώς όπως υποστήριξε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας στον τομέα της εξέλιξης μοντέλων, Joerg Bartels, «ο 8κύλινδρος κινητήρας είναι εδώ για να μείνει».

Ο Bartels εξήγησε ότι όλα σχετίζονται με τους αυστηρότερους κανονισμούς εκπομπών ρύπων και το μέσο όρο αυτών για κάθε μάρκα. Αν η Mercedes μπορεί να έχει το επιθυμητό νούμερο χωρίς να καταργήσει το V8 από την γκάμα της, θα πρέπει να είμαστε σίγουροι πως είναι στις προθέσεις της να τον διατηρήσει στην γκάμα των μοντέλων της.

Από την άλλη πάλι, όλα έχουν να κάνουν και με τη ζήτηση, οπότε αν συνεχιστεί όπως και τώρα, η διατήρηση του V8 στην παραγωγή είναι μονόδρομος.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δια χειρός Brabus, η Mercedes T Class αποκτά έκδοση Marco Polo
Mercedes-Benz EQA: Η προσιτή ηλεκτρική πολυτέλεια
Η Mercedes EQC υμνεί την ηλεκτροκίνηση

Advertisement