Live Κίνηση
Περισσότερα
MERCEDES-EQ-2022

Η Mercedes EQC υμνεί την ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 21:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes EQC υμνεί την ηλεκτροκίνηση

MERCEDES-EQ-2022

Η Mercedes EQC υμνεί την ηλεκτροκίνηση

MERCEDES-EQ-2022

Η Mercedes EQC ανεβάζει επίπεδο τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, με την ομογένειά της, την απαράμιλλη πολυτέλεια, τις χλιδάτες υπηρεσίες στην καμπίνα της αλλά και τις κορυφαίες επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Την αντικρίζεις και τη θέλεις από την πρώτη κιόλας στιγμή. Δεν είναι θεωρία ούτε υπερβολή. Η σιλουέτα της επιβάλλεται στο μάτι του θεατή χωρίς δεύτερη σκέψη.

Σχεδιαστικά η κομψότατη Mercedes EQC αποπνέει έναν high tech χαρακτήρα με τις εντυπώσεις να κερδίζουν τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, που διέπουν όλο το πλάτος του αλλά και η μεγάλη πρωτοποριακή μάσκα που παραπέμπει κυριολεκτικά σε οχήματα του μέλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Δεν υπάρχει περίπτωση με το που θα αντικρίσεις την EQC να μην καταλάβεις πως έρχεται από το αύριο, προδιαθέτοντας ξεκάθαρα για τη high tech υπόστασή της, βαθιά μέσα στα σπλάχνα της.

Στο πολυτελέστατο εσωτερικό έχει γίνει σπουδαία δουλειά από τους τεχνικούς της εταιρίας κάτι που το διαπιστώνεις με την πρώτη κιόλας ματιά. Έτσι, η ποιότητα υλικών και συναρμογής ανταποκρίνεται στα γνώριμα υψηλά στάνταρ της Mercedes, ενώ παράλληλα βροντερό παρόν δίνει το σύστημα πολυμέσων με τεχνητή νοημοσύνη, το πολύ εξελιγμένο σύστημα MBUX.

Την EQC κινούν δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας για κάθε άξονα) συνολικής ισχύος 300 KW 408 PS, με τη ροπή να ορίζεται στα 765 Nm Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, με την επιτάχυνση 0-100 km/h να επιτυγχάνεται σε μόλις 5.1 sec, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 km/h. Το γερμανικό πολυτελές SUV εφοδιάζεται με συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου ισχύος 80 kW/h.

Advertisement

Η EQC σημειώστε πως δύναται να οδηγηθεί εύκολα με ένα πεντάλ. Η ηλεκτρική Merc διατηρεί σταθερή την ταχύτητά της χωρίς κόπο, ενώ σηκώνοντας το πόδι από το γκάζι εξοικονομείς πολύτιμη ενέργεια. Συνολικά, υπάρχουν τέσσερα προγράμματα οδήγησης (από το Eco σε Sport) με διαφορετικά επίπεδα ανάκτησης ενέργειας.

Advertisement

Η μεγάλη αυτονομία της EQC βοηθά τον οδηγό να πραγματοποιεί μεγάλες αποστάσεις, αφού η ηλεκτρική Mercedes ξεπερνά χωρίς κόπο τα 450 km. Τώρα, για την φόρτιση της μπαταρίας σε ποσοστό 80% σε ταχυφορτιστή, απαιτούνται μόλις 20 λεπτά της ώρας.

Στο δρόμο με τις επιδόσεις της μπορεί να τα βάλει με οτιδήποτε φορά θερμικό κινητήρα, αλλά όπως αρχικά αναμενόταν, βασικό μέλημά της είναι να μεταφέρει οδηγό και επιβάτες με μεγάλη άνεση και κυρίως αθόρυβα, απομονώνοντας τους από εξωγενείς παράγοντες. Κάτι που τελικά το καταφέρνει, δίνοντας επιπλέον μια νέα διάσταση στις χλιδάτες μετακινήσεις που παραδοσιακά υπόσχεται η Mercedes.

Advertisement

Πολλά μπράβο λοιπόν αξίζουν στη Mercedes που κατάφερε να δημιουργήσει ένα προσεγμένο σε κάθε λεπτομέρεια μεγάλο και αμιγώς ηλεκτρικό SUV που δίνει νέα διάσταση στους όρους άνεση, μεγαλοπρέπεια και περιβαλλοντική ευαισθησία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέες επιλογές για την ηλεκτρική Mercedes EQC
Η EQC στα χέρια ενός οδηγού αγώνων (+video)
Μια “εσωτερική” ματιά στην Mercedes-Benz EQC