Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Subaru Outback, το τεστ ταράνδου και το αποτέλεσμα (+video)

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Subaru Outback, το τεστ ταράνδου και το αποτέλεσμα (+video)

ΝΕΑ

Το Subaru Outback, το τεστ ταράνδου και το αποτέλεσμα (+video)

ΝΕΑ

Το Subaru Outback βρίσκεται στην αγορά αυτοκινήτου για σχεδόν 30 χρόνια. Βρίσκεται στην κατοχή όσων θέλουν ένα ξεχωριστό σε χαρακτήρα όχημα και πρόσφατα βρέθηκε στην πίστα για να αντιμετωπίσει τον… τάρανδο στη σχετική διαδικασία. Πώς τα βρήκε εκεί;

Advertisement
Advertisement

Είναι ένα από τα πιο καλοκατασκευασμένα οχήματα της κατηγορίας του. Ιδιότυπο, επίμηκες, ευρύχωρο αλλά και παραμελημένο σε ό,τι αφορά στην προτίμησή του από τους υποψήφιους αγοραστές.

Κι όμως, το Outback είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα στην κατηγορία του, κάτι που το διαπιστώνεις όταν το οδηγήσεις ή μετακινηθείς με αυτό.

Βεβαίως, το μεγάλο μοντέλο της Subaru δεν παύει να είναι ένα αυτοκίνητο και αυτό σημαίνει την αξιολόγησή του αναφορικά με το τι προσφέρει στους επιβάτες του και τον τρόπο που το κάνει. Ευκαιρία, λοιπόν, για τους συναδέλφους του σουηδικού περιοδικού Teknikens Värld να το υποβάλλουν στο τεστ αποφυγής ταράνδου.

Advertisement
Advertisement

Με μήκος που φτάνει τα 4.870 χλστμ. και μεταξόνιο 2.745 χλστμ. είναι ένα σχετικά μακρύ όχημα. Το βάρος του μετρήθηκε στα 1.750 κιλά κατά τη διάρκεια της δοκιμασίας κάτι που σημαίνει ότι ο όγκος του είναι υπολογίσιμος.

Για την ευρωπαϊκή αγορά, το Outback διαθέτει τον boxer κινητήρα χωρητικότητας 2,5 λίτρων ο οποίος αποδίδει 169 ίππους/5.000-5.800 σ.α.λ. και η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 252 Nm/3.800 σ.α.λ. Φυσικά, διαθέτει το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης «Symmetrical All-Wheel Drive» της ιαπωνικής εταιρείας.

Advertisement

Πώς τα πήγε στο τεστ ταράνδου; Οριακά καλά, είναι η απάντηση έπειτα από τη δοκιμασία που πραγματοποιήθηκε από τους συναδέλφους. Σύμφωνα με την αξιολόγησή τους, το Outback έφτασε τα 72 χλμ./ώρα, την απαιτούμενη ταχύτητα για να είναι έγκυρη η διαδικασία και το αποτέλεσμα, όμως η εναλλαγή της κατεύθυνσής του ήταν οριακά καλή.

Οι Σουηδοί συνάδελφοι ανέφεραν ότι με αυτή την ταχύτητα το σύστημα ελέγχου της ευστάθειας επενέβαινε συνεχώς κατά τη διάρκεια του τεστ και διατηρούσε το αυτοκίνητο στην επιλεγμένη από τον οδηγό πορεία.

Advertisement

Όμως, όταν αυξήθηκε για να διαπιστωθεί η ικανότητα του Outback στην αποφυγή ταράνδου, η τροχιά του άνοιγε περισσότερο και η υποστροφή ακύρωνε την προσπάθεια.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους, αυτό οφείλεται στο σχετικά αυξημένο ύψος τού αυτοκινήτου από το έδαφος, στη ρύθμιση της ανάρτησης και στο σχετικά μεγάλο βάρος του. Πάντως, αξιολογήθηκε θετικά και πέρασε το τεστ αποφυγής ταράνδου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Subaru Outback 2.5 Αdventure
«Αγρίεψε» το Subaru Crosstrek (+video)
Παρουσιάστηκε το νέο Subaru Impreza (+video)