Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Το πρώτο ηλεκτρικό Subaru, το Solterra

Ελλάδα 13:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Το πρώτο ηλεκτρικό Subaru, το Solterra

ΝΕΑ

Επίσημο: Το πρώτο ηλεκτρικό Subaru, το Solterra

ΝΕΑ

Η Subaru αποκάλυψε το Solterra, το πρώτο ΕV της, το οποίο είναι φυσικά τετρακίνητο και έχει πολλά κοινά με το Toyota bz4X.

Advertisement
Advertisement

Πρεμιέρα στην Ιαπωνία για το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Subaru, που δεν είναι άλλο από το πολυαναμενόμενο Solterra για το οποίο είχαν δοθεί πολλά teasers στη δημοσιότητα. Θα ακολουθήσει η αποκάλυψή του και στην έκθεση του Los Angeles σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Το Solterra λοιπόν έχει εξελιχθεί από κοινό με το Toyota bz4X, κάτι που είναι εμφανές με την  πρώτη ματιά, παρά τις όποιες αισθητικές διαφοροποιήσεις τους. Οι οποίες εντοπίζονται κυρίως στη μάσκα που ακολουθεί το στυλ της Subaru και στα πίσω φώτα.

Advertisement
Advertisement

Αναμενόμενα το μήκος φτάνει και εδώ τα 4,69 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2.850 χιλιοστά, με αποτέλεσμα και οι χώροι εδώ να αναμένονται ικανοποιητικοί για επιβάτες και αποσκευές. Όσο για το διάκοσμο διαφοροποιείται ελάχιστα από αυτόν του αντίστοιχου Toyota και χαρακτηρίζεται και αυτός από τη μεγάλη οθόνη του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Το Subaru Solterra θα είναι, όπως περιμένει κανείς άλλωστε, στάνταρ τετρακίνητο, με το σύστημα μετάδοσης AWD-Χ της μάρκας. Με έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα και συνδυαστική απόδοση 160 kW (218 ίπποι), ενώ η μπαταρία του συστήματος έχει ενεργειακή χωρητικότητα 71,4 kWh. Και εξασφαλίζει μια αυτονομία της τάξης των 460 χιλιομέτρων σύμφωνα με τα ιαπωνικά πρότυπα. Η διαφορά σε σχέση με τα ευρωπαϊκά θα είναι μικρή, αν κρίνουμε από την αντίστοιχη τιμή του Toyota που είναι 450 χιλιόμετρα.

Advertisement

H φόρτιση της μπαταρίας θα είναι εφικτή και σε ταχυφορτιστή DC (συνεχούς ρεύματος) των 150 kW και έως το 80% της χωρητικότητάς της θα διαρκεί το πολύ 30 λεπτά. Επίσης, αν ισχύσουν τα ίδια με το bz4X μετά από 10 χρόνια ή 240.000 χιλιόμετρα θα είναι διαθέσιμο το 90% της χωρητικότητάς της.

Advertisement

Όπως προαναφέραμε το επόμενο βήμα για το ολοκαίνουργιο Subaru Solterra θα είναι η πρεμιέρα του στις ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσει και η ευρωπαϊκή. Το πιθανότερο στα μέσα της επόμενης χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό Toyota bZ4X
Solterra: Το πρώτο ηλεκτρικό της Subaru
Subaru: 20 εκ. τετρακίνητα σε 49 χρόνια ιστορίας

Advertisement