Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

«Αγρίεψε» το Subaru Crosstrek (+video)

Ελλάδα 17:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Αγρίεψε» το Subaru Crosstrek (+video)

ΝΕΑ

«Αγρίεψε» το Subaru Crosstrek (+video)

ΝΕΑ

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η Subaru παρουσίασε την εξοπλιστική έκδοση «Wilderness» του Crosstrek, του νέου μοντέλου της το οποίο στην Ευρώπη το γνωρίζουμε ως XV.

Advertisement
Advertisement

Πέρσι τον Σεπτέμβριο η Subaru παρουσίασε το επανασχεδιασμένο Crosstrek. Τι είναι αυτό; Πρόκειται για το XV, το σχετικά μικρότερων διαστάσεων τετρακίνητο όχημά της, το οποίο είναι γνωστό με αυτή την ονομασία σε αγορές πέραν της ευρωπαϊκής.

Τα στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας αποφάσισαν να διατηρήσουν πλέον σε όλο τον κόσμο την ίδια ονομασία -δηλαδή Crosstrek- ώστε να μην υπάρχει διαφοροποίηση. Μάλιστα, αυτό έγινε με την ευκαιρία επανασχεδίασης της δεύτερης γενιάς τού μοντέλου.

Το Crosstrek απέκτησε μια πιο δυναμική εμφάνιση η οποία ταιριάζει περισσότερο στην αμερικάνικη κουλτούρα. Άλλωστε εκεί (ΗΠΑ) οι πωλήσεις του είναι σχετικά ικανοποιητικές κάτι που κάνει τους ανθρώπους της Subaru να το ανανεώνουν και να το διατηρούν στην αγορά.

Advertisement
Advertisement

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (7-16 Απριλίου 2023) η εταιρεία παρουσίασε την εξοπλιστική έκδοση «Wilderness» του Crosstrek. Είναι η τρίτη κατά σειρά εξοπλιστική έκδοση μετά αυτές των Outback Wilderness και Forester Wilderness. Όπως προκύπτει και από την ονομασία της, πρόκειται για μια εκδοχή του μοντέλου η οποία απευθύνεται σε όσους θέλουν ένα όχημα με εντονότερη εμφάνιση η οποία να παραπέμπει ουσιαστικότερα σε όχημα εκτός δρόμου.

Έτσι, το αμάξωμα του Crosstrek Wilderness έχει περισσότερα μαύρα προστατευτικά περιμετρικά του, επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, δυναμικότερα διαμορφωμένη μάσκα και προφυλακτήρες, προστατευτική ποδιά εμπρός και μαύρη ματ επιφάνεια στο καπό του η οποία ουσιαστικά είναι ένα αντιθαμφωτικό αυτοκόλλητο που επικολλάται σε αυτό.

Advertisement

Άλλες διαφορές σε σχέση με την κανονική έκδοση του Crosstrek είναι οι εξαγωνικής σχεδίασης προβολείς ομίχλης LED, o λογότυπος με την ονομασία του μοντέλου στο πλάι και αυτός που προσδιορίζει την έκδοση τόσο στις εμπρός πόρτες όσο και σε αυτή του πορτμπαγκάζ. Επίσης, οι μπάρες οροφής είναι τύπου σκάλας, περισσότερο ευδιάκριτες, συγκριτικά, και βαμμένες με έντονο χρώμα στην άκρη τους.

Advertisement

Το Crosstrek Wilderness έχει κατά 13 χλστμ. μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος σε σχέση με αυτό της κανονικής έκδοσης του μοντέλου, χάρη στην τοποθέτηση μεγαλύτερων σε ύψος αμορτισέρ και ελατηρίων στην ανάρτηση. Αυτό βελτίωσε την ικανότητα κίνησής του εκτός δρόμου.

Σύμφωνα με τη Subaru, στο Crosstrek Wilderness η γωνία προσέγγισης έχει αυξηθεί στις 20 μοίρες (από 18 μοίρες), η γωνία αναχώρησης στις 33 μοίρες (από 30,1 μοίρες) και η γωνία ράμπας στις 21,1 μοίρες (από 19,7 μοίρες). Οι τροχοί είναι 17 ιντσών.

Advertisement

Εκτός αυτών, στη συγκεκριμένη έκδοση το σύστημα «X-Mode» παρέχει περισσότερες επιλογές. Μέσω αυτού, ο οδηγός παραμετροποιεί την αμεσότητα εφαρμογής της ροπής του κινητήρα, τη λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και τον τρόπο μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς.

Διαθέτει στάνταρ τα προγράμματα λειτουργίας «Snow/Dirt» και «Deep Snow/Mud» για να βελτιώνεται η ικανότητα του συστήματος τετρακίνησης «Symmetrical All-Wheel Drive» σε επιφάνεια με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης.

Στο εσωτερικό, διαθέτει αδιάβροχη ταπετσαρία, με το λογότυπο «Wilderness» να είναι ανάγλυφο στα μπροστινά προσκέφαλα. Σε σημεία του ταμπλό υπάρχουν προσθήκες στο χρώμα του χαλκού και ίδιου χρώματος ραφές στην επένδυση. Η έγχρωμη οθόνη αφής στην κονσόλα είναι 11,6 ιντσών.

Τέλος, δεν υπάρχουν αλλαγές στον κινητήρα σε σχέση με την κανονική έκδοση του μοντέλου. Στις ΗΠΑ, αυτός είναι ο boxer των 2,5 λίτρων που αποδίδει 184 ίππους και συνδυάζεται με το κιβώτιο Lineartronic CVT. Τέλος, η τιμή του Crosstrek Wilderness εκεί ξεκινά από τα 31.995 δολάρια (περίπου 29.300 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσα να δώσει κανείς για το αυτοκίνητο- εικόνισμα του Colin McRae;
Subaru Crosstrek για το Baja 500
Ξεχάστε τα Subaru STi, το μέλλον είναι τα STe