Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι θα κάνει η MINI με το χειροκίνητο κιβώτιο

Ελλάδα 22:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι θα κάνει η MINI με το χειροκίνητο κιβώτιο

ΝΕΑ

Τι θα κάνει η MINI με το χειροκίνητο κιβώτιο

ΝΕΑ

Μία από τις βασικές εικόνες και συνήθειες είναι να υπάρχει στα σπορ αυτοκίνητα μηχανικό κιβώτιο. Θα εξακολουθήσει να απαντά στη MINI;

Advertisement
Advertisement

Η μεταστροφή της MINI προς την ηλεκτροκίνηση, μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι τα νέα μοντέλα της με αυτή την τεχνολογία κίνησης δεν θα έχουν κιβώτιο ταχυτήτων, με τη μηχανολογική δομή που γνωρίζουμε.

Ωστόσο, ακόμα υπάρχουν εκδόσεις των οχημάτων της με θερμικό κινητήρα οι οποίες εξοπλίζονται τόσο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων όσο και με χειροκίνητο.

Το τελευταίο, τοποθετείται στις σπορ εκδόσεις των αυτοκινήτων της εταιρείας οι οποίες προορίζονται κυρίως για αγορές εκτός Ευρώπης.

Advertisement
Advertisement

Τα στελέχη της MINI είχαν ανακοινώσει ότι θα προσπαθούσαν να διατηρήσουν το μηχανικό κιβώτιο και στο μέλλον, όμως αυτή η πρόθεσή τους φαίνεται ότι δεν θα εφαρμοστεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο αμερικανικό The Drive, τα νέα Cooper δεν πρόκειται να εφοδιάζονται πλέον με χειροκίνητο κιβώτιο. Οι συνάδελφοι επικαλούνται και πληροφορίες από τον βρετανικό Τύπο οι οποίες επιβεβαιώνουν το γεγονός.

Advertisement

Βάσει των στοιχείων πωλήσεων, το 45% των αγοραστών του MINI John Cooper Works παγκοσμίως προτιμούν να έχει το αυτοκίνητό τους χειροκίνητο κιβώτιο και να αλλάζουν οι ίδιοι τις σχέσεις.

Advertisement

Το ποσοστό είναι σχετικά υψηλό και θα μπορούσε να αποτελεί κίνητρο και ουσιαστική αιτία για να συνεχίσουν να το τοποθετούν και στην επόμενη γενιά του μοντέλου.

Όμως, όλα δείχνουν ότι «κατά 99%» (sic) η επόμενη γενιά του MINI Cooper δεν θα έχει μηχανικό κιβώτιο και θα διατίθεται μόνο με αυτόματο. Επίσης, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Τσάρλι Κούπερ (φωτογραφία), ο εγγονός του Τζον Κούπερ, έχει την πρόθεση να συμμετέχει η εταιρεία σε αγώνες ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, στο προσεχές μέλλον.

Advertisement

Κατά συνέπεια, αυτό σημαίνει ότι τα αγωνιστικά οχήματα δεν θα έχουν χειροκίνητο κιβώτιο, όπως συμβαίνει τώρα. Η μόνη λύση για το μέλλον είναι να επικρατήσει η τάση να τοποθετείται στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα σύστημα το οποίο να προσομοιώνει τη λειτουργία ενός τέτοιου κιβωτίου και να «αλλάζει σχέσεις» ο οδηγός μέσω του αντίστοιχου μοχλού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Mini Cooper EV
Oι ενδείξεις στην οθόνη του νέου MINI (+ video)
Ηλεκτροκίνητο και το νέο MINI John Cooper Works