Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι συμβολίζει η νέα Bentley Mulliner Batur;

Ελλάδα 4:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι συμβολίζει η νέα Bentley Mulliner Batur;

ΝΕΑ

Τι συμβολίζει η νέα Bentley Mulliner Batur;

ΝΕΑ

Η Bentley, προετοιμάζεται για το ηλεκτρικό μέλλον της, όπως έχει γίνει γνωστό. Όμως, ως τότε, έχει να μας δώσει κάποια ενδιαφέρονται δείγματα ακόμα.

Advertisement
Advertisement

Στην Bentley, δεν έχουν κρύψει πως έχουν αρχίσει ήδη την εξέλιξη ενός νέου μοντέλου της το οποίο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Με δεδομένα την οικονομική και τεχνολογική υποστήριξη του Ομίλου Volkswagen στον οποίο ανήκει και -φυσικά- την απαράμιλλη τεχνογνωσία στη δημιουργία υπερπολυτελών οχημάτων επιδόσεων αναμένουμε με ενδιαφέρον τα οχήματά της με αυτή την τεχνολογία κίνησης (ηλεκτρικά).

Πέραν αυτών, η επιχειρηματική πορεία της συνεχίζεται με τη δημιουργία καινούργιων οχημάτων που απηχούν το τεχνολογικό παρόν. Η Bentley έδωσε στη δημοσιότητα, δύο φωτογραφίες από τη Mulliner Batur, ένα νέο μοντέλο το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις 21 Αυγούστου (τρέχοντος έτους) στην εκδήλωση Monterey Car Week.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία, η Mulliner Batur θα είναι τρόπον τινά ο διάδοχος της Bacalar αλλά και ένα όχημα το οποίο θα μας αποκαλύψει σχεδιαστικά στοιχεία στο αμάξωμά της τα οποία πρόκειται να υπάρχουν και στα μελλοντικά αμιγώς ηλεκτρικά της.

Όπως έγινε γνωστό, και αυτή θα είναι περιορισμένης παραγωγής (θυμίζουμε ότι η Bacalar κατασκευάστηκε μόνο σε 12 μονάδες) και θα διαθέτει είτε τον V8 είτε τον W12 κινητήρα της Bentley. Σε μία από τις φωτογραφίες, φαίνεται ότι η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που έχει υιοθετηθεί για τη μορφοποίηση του αμαξώματός της έχει επηρεάσει και το έμβλημα της εταιρείας στη μάσκα του οχήματος.

Advertisement

Για την ονομασία του καινούργιου μοντέλου, οι άνθρωποί της ακολουθήσαν το παράδειγμα της Bacalar, η οποία ονομάστηκε από την ομώνυμη λιμνοθάλασσα που υπάρχει στο Μεξικό. Έτσι, η Batur πήρε την ονομασία της από τη λίμνη που βρίσκεται στα βορειοανατολικά του Μπαλί. Αυτή, έχει σχηματιστεί σε κρατήρα του ομώνυμου ηφαιστείου που υπάρχει εκεί, έχει βάθος 88 μέτρα και καλύπτει επιφάνεια 16 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ηλεκτρικό της Bentley δεν θα έχει αντίπαλο!
Για γερά πορτοφόλια: Η αναβίωση της ιστορικής Bentley Six του 1929
Νέες Bentley Continental GT και GTC S (+video)