Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό της Bentley δεν θα έχει αντίπαλο!

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ηλεκτρικό της Bentley δεν θα έχει αντίπαλο!

ΝΕΑ

Το ηλεκτρικό της Bentley δεν θα έχει αντίπαλο!

ΝΕΑ

Πώς να κοντράρεις το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Bentley όταν ο ίδιος ο CEO δηλώνει ότι θα αποδίδει περισσότερους από 1.400 ίππους;

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο EXP 100 GT δίνει μία πρώτη γεύση σχετικά με το τι θα πρέπει να περιμένουμε το 2025.

Υπάρχει μερικές σταθερές στην αυτοκίνηση όσα πράγματα και αν αλλάζουν τεχνολογικά. Μία από αυτές είναι ότι τα μοντέλα της Bentley ήταν είναι και θα είναι πολυτελή και γρήγορα ακόμα και αν πρέπει να κινούνται με… απλό νεράκι. Στην περίπτωση μας, το αύριο είναι ηλεκτρικό και η βρετανική φίρμα μας έχει προλάβει δηλώνοντας πως μέχρι το 2030 όλη η γκάμα της θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Advertisement
Advertisement

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται λοιπόν, το πρωτότυπο EXP 100 GT, ένας ηλεκτρικός πύραυλος στην κυριολεξία. Οι άνθρωποι της Bentley κάνουν λόγο για τουλάχιστον διπλάσια απόδοση σε σχέση με την GT Speed των 650 ίππων. Αν προτιμάτε τη γλώσσα των… ηλεκτρολόγων αποδίδει 1.044 kW (ή 1.420 άλογα!) και είναι σε θέση να φθάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα ή ακόμη και σε 1,5 δευτερόλεπτο μετά από τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

Δε γνωρίζουμε αν το μοντέλο παραγωγής που θα δούμε από το 2025 και έπειτα θα έχει αυτή την εκρηκτικότητα, ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρόκειται να αλλάξουν μέχρι τότε. Ένα από αυτά είναι η πλατφόρμα PPE στην οποία θα βασίζεται, γνωστή από τα Audi Q6 E-Tron και Porsche Macan EV.

Advertisement

Τα παραπάνω sport μοντέλα είναι άκρως εκρηκτικά, ωστόσο η πρόταση της Bentley αναμένεται πραγματικά πυραυλοκίνητη και ξεχωριστή, παρόλο που δεν θα ζητά περισσότερα από 250.000 με 300.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Bentley Flying Spur: Nτεμπούτο στην Κίνα
Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean: Σημάδι των πραγμάτων που έρχονται
Continental GT Ηybrid: Tο νέο plug-in υβριδικό «χτύπημα» της Bentley