Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι πιστεύουν οι Ιταλοί για την… αμερικανική Tonale;

Ελλάδα 13:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι πιστεύουν οι Ιταλοί για την… αμερικανική Tonale;

ΝΕΑ

Τι πιστεύουν οι Ιταλοί για την… αμερικανική Tonale;

ΝΕΑ

Οι άνθρωποι και οι φίλοι της Alfa Romeo απορρίπτουν το ενδεχόμενο παραγωγής της Tonale με το εμπορικό σήμα της Dodge για την αγορά των ΗΠΑ. Όμως, δεν συμμερίζονται όλοι την άποψή τους…

Advertisement
Advertisement

Τα ανώτατα στελέχη του Ομίλου Stellantis επέλξαν να παράγεται η Alfa Romeo Tonale ως Dodge Hornet και να διατίθεται στην αμερικανική αγορά.

Εκεί, η ιταλική εταιρεία δεν έχει την ίδια αποδοχή όπως στην Ευρώπη, τουναντίον. Αντιθέτως, οι Αμερικανοί τρέφουν μεγάλο σεβαστό για τα μοντέλα της Dodge και αυτό θέλουν να εκμεταλλευτούν εμπορικά στη Stellantis. Ως γνωστόν, πλέον και οι δύο εταιρείες ανήκουν σε αυτόν, κάτι που διευκολύνει την επιλογή κοινών επιχειρηματικών στόχων.

Advertisement
Advertisement

Για τους απανταχού «Alfisti» η τοποθέτηση του σήματος της αμερικανικής εταιρείας στην Tonale είναι σαν ιεροσυλία. Ωστόσο, οι επικεφαλής των ιταλικών σωματείων εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία καλοβλέπουν αυτό το ενδεχόμενο, αφήνοντας κατά μέρος τους όποιους συναισθηματισμούς.

Ο λόγος είναι ότι με αυτόν τον τρόπο, δηλαδή με την κατασκευή τόσο της Alfa Romeo Tonale όσο και του Dodge Hornet, αυξάνεται κατά 25% η παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου στο Pomigliano d’Arco, που βρίσκεται στη Νάπολη, εξασφαλίζονται οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για επιπλέον προσλήψεις.

Advertisement

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα δύο «αδελφά» μοντέλα θα κατασκευάζονται αποκλειστικά επί ιταλικού εδάφους. Τόσο η Tonale όσο και το Hornet μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη και πάτωμα και οι όποιες διαφορές τους εντοπίζονται σε λεπτομέρειες στη μάσκα, στο καπό και στα φώτα. Επίσης, υπάρχει μικρή διαφοροποίηση και στο εσωτερικό των δύο οχημάτων.

Advertisement

Τέλος, παρότι το Dodge θα κατασκευάζεται στην Ιταλία, δεν θα διατίθεται στην Ευρώπη. Οι υπεύθυνοι της Stellantis υπολογίζουν ότι στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου θα παράγονται ετησίως 100.000 οχήματα συνολικά, τόσο Tonale όσο και Hornet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Alfa Romeo Tonale 1.5 130 PS Hybrid
Alfa Romeo Tonale: Πού δυσκολεύτηκε ο Έλληνας σχεδιαστής; (+video)
Euro NCAP: Πεντάστερη η Alfa Romeo Tonale (+video)