Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι νέο ετοιμάζει η Hyundai;

Ελλάδα 13:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι νέο ετοιμάζει η Hyundai;

ΝΕΑ

Τι νέο ετοιμάζει η Hyundai;

ΝΕΑ

Κάποιες φορές, η διάψευση αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση.

Advertisement
Advertisement

Πριν από λίγους μήνες, εκπρόσωπος της Hyundai ανακοίνωσε ότι το πρωτότυπο N Vision 74 ήταν ένα όχημα που δημιουργήθηκε για να τιμήσουν το Pony, το πρώτο μοντέλο της που κατασκεύασε η νοτιοκορεατική εταιρεία.

Τότε είχαν διαψεύσει ότι αυτό θα αποτελούσε τη βάση για τη δημιουργία ενός καινούργιου μοντέλου. Όμως, ο τρόπος με τον οποίο το έκαναν δεν ήταν πειστικός και ήταν σαν να μας έκλειναν το μάτι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα γίνει πράξη.

Η επιβεβαίωση για την παραγωγή του καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος της Hyundai ήρθε μέσω της αυστραλιανής αυτοκινητικής ιστοσελίδας The Drive. Οι συντελεστές της βρήκαν και δημοσίευσαν στοιχεία από δύο σχετικές αιτήσεις για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας που κατέθεσε η Hyundai.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτές, περιλαμβάνονται περιγραφές και σκίτσα από το νέο Pony Coupé. Αυτή η κίνηση είναι δεδομένη για μια εταιρεία η οποία πρόκειται να εξελίξει και να κατασκευάσει ένα καινούργιο μοντέλο.

Ας μην ξεχνάμε ότι το 2024 συμπληρώνεται μισός αιώνας από την παρουσίαση του Pony ως πρωτότυπου, δηλαδή πρόκειται για ένα σημαντικότατο ορόσημο για την εταιρεία. Στο ένα από τα έγγραφα που κατατέθηκαν υπάρχουν πληροφορίες για ένα coupé όχημα, το σασί του οποίο διαθέτει κεντρικό τούνελ που αποτελείται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα.

Advertisement

Οι εκτιμήσεις γι’ αυτό είναι πως αφενός έχει διαμορφωθεί για να χωρέσει το σύστημα μετάδοσης κίνησης, εάν διαθέτει θερμικό κινητήρα, και αφετέρου για να τοποθετηθούν μπαταρίες, εάν πρόκειται για αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Στο δεύτερο έγγραφο που κατέθεσε η Hyundai για την αίτηση ευρεσιτεχνίας υπάρχουν σκίτσα στα οποία φαίνεται το εμπρός μέρος του σασί. Σε αυτό φαίνεται υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ανάρτησης η οποία να αποτελείται από διπλά ψαλίδια εκεί, καθώς και πολλές υποδοχές για στηρίγματα, στοιχεία που συνήθως αντιστοιχούν σε ένα αυτοκίνητο με σπορ χαρακτηριστικά.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι το, ιστορικά, πρώτο μοντέλο της Hyundai το είχε σχεδιάσει ο Τζιορτζέτο Τζουτζιάρο ο οποίος πριν από λίγο καιρό εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστεί ξανά με την εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε ποιο ηλεκτρικό πήρε ταξιτζής στην Μυτιλήνη
Σαρώνει τα βραβεία το Hyundai Ioniq 6
Hyundai: «Οι ουρανοί είναι δικοί μας» (+video)

 

Advertisement