Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι λες τώρα: Αυτή είναι η πιο ισχυρή Pagani ever! (+video)

Ελλάδα 11:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι λες τώρα: Αυτή είναι η πιο ισχυρή Pagani ever! (+video)

ΝΕΑ

Τι λες τώρα: Αυτή είναι η πιο ισχυρή Pagani ever! (+video)

ΝΕΑ

Η «στάνταρ» Huayra R, του 2021, μοιάζει με το… φρόνιμο παιδί της τάξης, μπροστά σ’ αυτό που μόλις προσγειώθηκε.

Advertisement
Advertisement

Η Pagani έχει τη συνήθεια να φτιάχνει και να αναπτύσσει τα υπεραυτοκίνητά της μέχρι το όριο των δυνατοτήτων τους, και αυτή είναι η προσέγγιση που ακολούθησε με την Huayra R Evo.

«Ωραία συνήθεια» μπορεί να σκέφτεται κάποιος, υψώνοντας τον αντίχειρα επιδοκιμασίας και είμαστε μαζί του! Η Huayra R Evo είναι ένα ανοικτό εξωτικό υπεραυτοκίνητο προδιαγραφών πίστας (για την ώρα) και η ισχυρότερη Pagani, που έχουμε δει έως τώρα.

Στην καρδιά του «κτήνους» βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός V12 6 λίτρων που κατασκευάστηκε από την HWA AG, αποδίδει 900 ίππους έως τις 9200 σ.α.λ, με ροπή 770 Nm μεταξύ 5.800-8.200 σ.α.λ.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα, η εταιρεία διατείνεται ότι ο κινητήρας έχει αναβαθμιστεί με νέο εγκέφαλο, νέες πολλαπλές εισαγωγής, νέους εκκεντροφόρους άξονες και ένα επανασχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης, ενώ το διαδοχικό κιβώτιο έξι σχέσεων είναι και αυτό κατασκευασμένο από την HWA AG.

Advertisement

Σχεδιαστικά, η εταιρεία αναφέρει ότι όλη η ένταση και η αεροδυναμική, έχουν επιρροή από τους αγώνες IndyCar. Σε κάθε περίπτωση, το longtail αμάξωμα, με την εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, ανεβάζει κατά 45% γτην κάθετη δύναμη του αυτοκινήτου.

Advertisement

Είναι ξεκάθαρο ότι ανάλογα σχολαστική δουλειά έχει γίνει και στην ανάρτηση, με τα ενεργά αμορτισέρ, αλλά και ένα κεντρικό αμορτισέρ ανύψωσης, που -σε συνεργασία- μεταβάλλουν την κινητική κατάσταση της Pagani, όταν «καταπίνει» τα χιλιόμετρα!

Για την αποτελεσματικότητα του συστήματος πέδησης έχει αναλάβει τα ηνία η Brembo, με κεραμικούς δίσκους και δαγκάνες και τακάκια αγωνιστικών προδιαγραφών, υψηλής αντοχής.

Advertisement

Η Pagani δεν έχει ανακοινώσει ούτε αν θα παραχθεί κανονικά, στο μέλλον, η Huayra R Evo και φυσικά δεν υπάρχει τιμολόγηση, για την ώρα. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία υπόσχεται στους πλούσιους ενδιαφερόμενους, μια δοκιμή στις κορυφαίες πίστες του κόσμου, πριν  τους ζητήσει το αντίτιμο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Horacio Pagani: Tα Tesla είναι μπελάς!
Αυτή είναι η δεύτερη Pagani Huayra Codalunga
Γιατί η Pagani Utopia δεν είναι εξηλεκτρισμένη;