Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι λέει η VW για την έλλειψη ημιαγωγών;

Ελλάδα 13:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι λέει η VW για την έλλειψη ημιαγωγών;

ΝΕΑ

Τι λέει η VW για την έλλειψη ημιαγωγών;

ΝΕΑ

Παράταση στην κρίση των ημιαγωγών δίνει η VW, μιας και δεν διακρίνει φως στο τούνελ.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια ώρα που υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία σχετικά με τον τερματισμό της κρίσης με την έλλειψη μικροτσιπ, η VW φαίνεται πως κάνει δεύτερες σκέψεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Murat Askel, μέλος του Δ.Σ. της γερμανικής εταιρείας, το πρόβλημα δεν θα επιλυθεί εντός του τρέχοντος έτους, ενώ θα συνεχιστεί σχεδόν με την ίδια ένταση και το 2023.

Ασφαλέστερες εκτιμήσεις θα γίνουν μόνο μέσα στο επόμενο έτος, όταν και θα αρχίσουν να καρποφορούν οι επενδύσεις των κατασκευαστών ημιαγωγών με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής τους δύναμης, όπως πρόσθεσε ο Askel, μιλώντας στην Automobilwoche.

Advertisement
Advertisement

Στον αντίποδα, η γερμανική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών Infineon διακρίνει φως στο τούνελ, με τα στελέχη της να εκτιμούν πως τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης θα εμφανιστούν εντός του 2022.

Σύμφωνα με τις ιδιες εκτιμήσεις, το 2023 η ζήτηση θα ισοσκελιστεί με την προσφορά, ως απότοκο των μεγάλων επενδύσεων των εταιρειών για την κατασκευή νέων παραγωγικών μονάδων.

Η κρίση των ημιαγωγών έχει χτυπήσει και τη Ford, η οποία προσπαθεί να αντισταθμίσει τις απώλειες δίνοντας προτεραιότητα στην κατασκευή των πιο κερδοφόρων οχημάτων.

Advertisement

Τις πληγές της μετρά και η Toyota, η οποία έκανε λόγο για «συνεχιζόμενη έλλειψη ορισμένων εξαρτημάτων», και ανακοίνωσε αναστολή της παραγωγής αυτοκινήτων για το μήνα Φλεβάρη, αλλά και προσωρινό λουκέτο σε 8 εργοστάσιά της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πότε θα τελειώσει η κρίση με την έλλειψη ημιαγωγών;
Ημιαγωγοί: Πρόωρες… διακοπές για εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας
Ημιαγωγοί: Μηνύματα αισιοδοξίας για ανάκαμψη της παραγωγής