Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι κρύβεται κάτω από αυτό το περίεργο καμουφλάζ; (+video)

Ελλάδα 17:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι κρύβεται κάτω από αυτό το περίεργο καμουφλάζ; (+video)

ΝΕΑ

Τι κρύβεται κάτω από αυτό το περίεργο καμουφλάζ; (+video)

ΝΕΑ

Η Lamborghini κερδίζει με διαφορά τον τίτλο του πιο περίεργου καμουφλάζ σε αυτοκίνητο προ παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Το καμουφλάζ σε αυτοκίνητα προ παραγωγής είναι κάτι πολύ συνηθισμένο. Με αυτόν τον τρόπο οι κατασκευαστές κρύβουν διακριτικά τα κύρια σημεία των οχημάτων τους για να μην μπορέσουν οι παπαράτσι και κατ’ επέκταση ο ανταγωνισμός, να τα αναγνωρίσουν και ίσως να τα αντιγράψουν.

Το πιο συνηθισμένο κουστούμι καμουφλάζ είναι το ριγέ βάψιμο ζέβρας ή το μαυρόασπρο μοτίβο τύπου πίξελς, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι κατασκευαστές που ακολουθούν διαφορετικό δρόμο στον τρόπο που ντύνουν τα οχήματά τους. Για παράδειγμα, η Lamborghini επέλεξε έναν επιεικώς περίεργο τρόπο να κρύψει τη νέα της Urus.

Ο ανήσυχος «παπαράτσι» έπιασε τη νέα Lamborghini Urus να δοκιμάζεται σε δημόσιο δρόμο έχοντας ένα ιδιαίτερο καμουφλάζ – στα όρια του αστείου. Το θηριώδες SUV ουσιαστικά ήταν καλυμμένο με μια ασημένια υφασμάτινη κουκούλα – σαν και αυτήν που έχουμε για να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας από τον ήλιο και τη βροχή – έχοντας κοψίματα στις πόρτες και το παρμπρίζ.

Advertisement
Advertisement

Από το κενό που έχει δημιουργηθεί στις πόρτες διακρίνεται το πορτοκαλί χρώμα στο αυτοκίνητο, ενώ η οροφή και οι καθρέπτες είναι βαμμένοι σε μαύρο χρώμα. Οι ζάντες επίσης είναι μαύρες πολυάκτινες με ελαστικά της Pirelli, ενώ και ένα μέρος της πλαϊνής ποδιάς διακρίνεται σε μαύρο χρώμα. Εκείνο που δεν μπορεί να γίνει διακριτό είναι τα φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω.

Advertisement

Η Lamborghini έχει δηλώσει ότι τα φωτιστικά σώματα της επόμενης Urus θα είναι ριζοσπαστικά σχεδιασμένα, κάτι που δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε από τις κατασκοπευτικές εικόνες. Από την άλλη, στον τομέα του κινητήρα η νέα Urus αναμένεται να είναι υβριδική και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί το σύστημα μετάδοσης κίνησης της Porsche Cayenne E-Hybrid.

Advertisement

Αν όντως ισχύσει κάτι τέτοιο τότε κάτω από το καπό της νέας Urus θα υπάρχει ο υβριδικός V8 των 4.0 λίτρων ο οποίος με τη βοήθεια δύο τούρμπο και ηλεκτροκινητήρα αποδίδει 730 ίππους και 950 Nm ροπής. Μιλάμε δηλαδή για ένα SUV με επιδόσεις supercar, όπως ακριβώς αρμόζει σε μια Lamborghini. Τη νέα Urus πάντως αναμένεται να τη δούμε το 2025.

Δείτε ένα μικρό πέρασμα της καμουφλαρισμένης Urus.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Dubai Vice» με Lamborghini Urus Performante!
Γέμισε ο κόσμος Lamborghini!
Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στις πίστες (+video)