Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στις πίστες (+video)

Ελλάδα 9:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στις πίστες (+video)

ΝΕΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στις πίστες (+video)

ΝΕΑ

Άλλοι έχουν έναν εκπαιδευτή δίπλα τους για να τους υποδεικνύει στις σωστές γραμμές και κινήσεις για να κάνουν καλύτερους χρόνους στην πίστα. Τώρα όμως, υπάρχει ένα τεχνολογικά προηγμένο και καινοτόμο σύστημα.

Advertisement
Advertisement

Η Lamborghini παρουσίασε να εντυπωσιακό κόνσεπτ που μοιάζει σαν να ήρθε απευθείας από το μέλλον. Ο λόγος για το Telemetry X για το οποίο η ιταλική εταιρεία είπε πως είναι απλά μία πρόγευση της εμπειρίας που θα βιώσουν μελλοντικά οι πελάτες της.

Παρουσιάστηκε στην έκθεση τεχνολογίας CES στο Λας Βέγκας και στόχος του Telemetry X είναι να κάνει την track day όχι μία τυπική εμπειρία, αλλά ένα βίωμα ζωής.

Διαθέτει ψηφιακό συνοδηγό, σύστημα βιομετρικών δεδομένων και λειτουργία απομακρυσμένης εκπαίδευσης που ονομάζεται Real Time Remote Garage.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο χρησιμοποιεί τεχνολογία 5G για να ανεβάζει στο σύστημα την τηλεμετρία. Ένας εκπαιδευτής οδήγησης την παρατηρεί και δίνει αμέσως συμβουλές στον οδηγό, προτείνοντάς του παράλληλα τι να κάνει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Το σύστημα βιομετρικών δεδομένων τσεκάρει τους παλμούς της καρδιάς και το επίπεδο στρες του οδηγού. Κάτι παρόμοιο σαν τη συσκευή που δοκιμάστηκε στη Formula 2 την περασμένη σεζόν και βλέπαμε σε πραγματικό χρόνο τους παλμούς της καρδιάς των νεαρών οδηγών.

Advertisement

Τέλος, ο ψηφιακός συνοδηγός, με επίσημη ονομασία Digital Co-Pilot είναι μία τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί ψηφιακή φωνή για να ενημερώνει συνεχώς τον οδηγό.

Advertisement

Συγκρίνει τα βιομετρικά δεδομένα και συμβουλεύει τον οδηγό την ώρα που κάνει χρόνους στην πίστα. Για παράδειγμα, αναλύει τους χρόνους ανά γύρο του οδηγού, τονίζοντας πού χάνει χρόνο, ώστε να τον βελτιώσει στον επόμενο γύρο.

Γίνεται και συγκεκριμένο μάλιστα, λέγοντας ποια είναι η ιδανική αγωνιστική γραμμή και η κατάλληλη ζώνη πέδησης.

Σίγουρα, αυτοί οι λίγοι που έχουν Lamborghini και οι ακόμα λιγότεροι που την πάνε στην πίστα θα ενθουσιαστούν με αυτήν την νέα καινοτόμο τεχνολογία.

Δείτε το βίντεο παρουσίασης του Telemtry X:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μεγάλο αφιέρωμα: 60 χρόνια Lamborghini
Ποια εταιρεία αποφάσισε τετραήμερη εργασία και αύξηση μισθών το 2024;
Οικογενειακές ιστορίες: Lamborghini Aventador SVJ vs Lamborghini Huracan (+video)