Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Audi RS2 Avant: Ένας θρύλος της αυτοκίνησης (video)

Ελλάδα 22:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi RS2 Avant: Ένας θρύλος της αυτοκίνησης (video)

ΝΕΑ

Audi RS2 Avant: Ένας θρύλος της αυτοκίνησης (video)

ΝΕΑ

Το πρώτο Audi που έσπασε το φράγμα των 250 χλμ./ώρα, ο «πατέρας» της οικογένειας “RS” και το ταχύτερο station wagon της εποχής. Ένα πλούσιο βιογραφικό που του εξασφάλισε μια θέση στο πάνθεον της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η πολυσέλιδη βίβλος της αυτοκίνησης απαρτίζεται από αναρίθμητα κεφάλαια που εξιστορούνται μοναδικές τετράτροχες ιστορίες. Θέση ανάμεσα σε αυτές έχει και αυτή του Audi RS2 Avant.

Πάτησε για πρώτη φορά άσφαλτο το 1994, ως το επιστέγασμα της αγαστής συνεργασίας της Audi με την Porsche. Γρήγορα κατέλαβε τον τίτλο του γρηγορότερου station wagon, είχε την τιμή να είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που έσπασε το φράγμα των 250 χλμ./ώρα, αλλά και να εγκαινιάσει τη γενεαλογία των Audi με το έμβλημα “RS”.

Το ατού του; Το ανεπιτήδευτο «πάντρεμα» επιδόσεων με χώρους για μια ολόκληρη οικογένεια. Εφόσον το συναντούσες στον δρόμο, δύσκολα θα υποψιαζόσουν για το τι «κουβαλούσε» κάτω από το καπό.

Advertisement
Advertisement

O λόγος για έναν 5κύλίνδρο 20βάλβδο σε σειρά 2.200 κ.εκ. τούρμπο ο οποίος έλαβε τη φροντίδα της Porsche. Η τελευταία πρόσθεσε μεγαλύτερο τούρμπο και intercooler, ECU της Bosche και νέο εκκεντροφόρο, εκτοξεύοντας την ισχύ από τους 230 ίππους (του S2) στους 315.

Η κίνηση απλωνόταν και στους τέσσερις τροχούς (Quattro) μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου, το οποίο συνέδραμε στην επιτάχυνση στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 4,8 δλ.

Advertisement

Δεδομένου ότι κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Porsche στη Στουτγάρδη, χρησιμοποιούσε πολλά εξαρτήματα της τελευταίας, όπως ήταν οι 17άρες αλουμινένιες ζάντες Carrera Cup από την Porsche 911 (964) και τα τετραπίστονα φρένα από την 968 Clubsport.

To Audi RS2 Avant «καθόταν» 40 χλστ. πιο κοντά από το έδαφος συγκριτικά με το 80 Avant, και συνεπικουρούμενο από τη σπορ στήσιμο της ανάρτησης, πετούσε άφοβα το γάντι στα πιο ικανά sports car.

Advertisement

Audi και Porsche ενθυμούνται το RS2 Avant μέσω των αφηγήσεων του, Michael Holscher, του ανθρώπου που ηγήθηκε του πρότζεκτ, αλλά και του ιστορικού-συνεργάτη της Porsche, Ralf Friese.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Στην Ελλάδα τα Audi Q3 TFSI e & Sportback (+τιμές)
Συγκριτικό: Audi Q2 30 TFSI vs DS3 Crossback 1.2 130 PS
Audi RS6 Avant Johann Abt Signature Edition με 800 PS (+video)

Advertisement