Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Κλείδωσε: Το Audi R8 συνεχίζει!

Ελλάδα 17:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κλείδωσε: Το Audi R8 συνεχίζει!

Mobility

Κλείδωσε: Το Audi R8 συνεχίζει!

Mobility

O διάδοχος του R8 της Audi, αναμένεται να αλλάξει ρώτα αλλά θα παραμείνει «πιστό» επί της αρχής που το θέλει coupe και σπορ.

Advertisement
Advertisement

Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της Porsche, το μοντέλο της Audi θα συνεχίσει να συναρπάζει το κοινό που αρέσκεται στις επιδόσεις και την οδηγική απόλαυση.

Περίπου στο 2025 τοποθετείται η παρουσίαση της νέας μορφής του Audi R8, που θα είναι προφανώς ηλεκτρικό και θα έχει ένα λίγο διαφορετικό ρόλο στη γκάμα της Audi. Σε σχέση με το σήμερα, που το R8 είναι στη γκάμα της γερμανικής εταιρείας η κορωνίδα της, στη νέα εποχή το coupe μοντέλο θα έχει απλά μια θέση στη γκάμα. Σε μια γκάμα, που λόγω της ηλεκτρικής «ιδιαιτερότητας», θα έχει κι άλλα μοντέλα με έμφαση στις επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Αναμένεται να διαφοροποιηθεί αισθητικά (με στοιχεία από το πρωτότυπο των φωτογραφιών) από τη σημερινή του εικόνα, όπου η τοποθέτηση του κινητήρα στο κέντρο έβαζε τους «όρους της» επί της αρχής της σχεδίασης του μοντέλου. Η ηλεκτρική του εκδοχή, θα είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε μέχρι σήμερα και το μόνο που ξέρουμε ως σίγουρο, είναι πως αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό εξέλιξη. Το επόμενο R8, από την Audi, θα υπάρχει ως κορυφή της ηλεκτρικής γκάμας, με κορυφαία απόδοση ισχύος.

Επίσης, ως δεδομένο μπορούμε να κρατήσουμε πως το αμάξωμα θα είναι δίπορτο, όπως και το απερχόμενο, που στην τελευταία του εκδοχή (που θα δούμε μέσα στο 2023) θα είναι ό,τι πιο κοντά σε αγωνιστικό της κατηγορίας GT3. Το R8 κατασκευάζεται μαζί με τα Audi E-tron GT και RS E-tron GT στο εργοστάσιο της Audi Sport στη Γερμανία και εκεί αναμένεται πως θα γίνεται η συναρμολόγηση και της νέας εκδοχής του. Η Audi έχει μια πληθώρα επιλογών αναφορικά με την πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσει ο διάδοχος του σημερινού R8, αν και τις περισσότερες πιθανότητες για χρήση, συγκεντρώνει η SSP Sport που έχει εξελιχθεί από κοινού με την Porsche.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
20 χρόνια Audi RS 6 (+video)
H ηλεκτρική αυτονομία των PHEV της Audi… διδάσκει
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Audi Q9

Advertisement