Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Audi Skysphere, μεγαλώνει μπροστά μας! (+video)

Ελλάδα 8:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Audi Skysphere, μεγαλώνει μπροστά μας! (+video)

ΝΕΑ

To Audi Skysphere, μεγαλώνει μπροστά μας! (+video)

ΝΕΑ

Το Skysphere concept είναι μια «απλή» επίδειξη τεχνολογίας από την Audi και δεν περιμένουμε κάτι από αυτά που βλέπουμε πάνω του να περάσουν σε μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Αυτό βέβαια, δε σημαίνει πως δεν μπορούμε να θαυμάσουμε τη διαδικασία της αύξησης του μήκους του μεταξονίου, η οποία είναι εφικτή ανάλογα με την επιθυμία του κατόχου.

Αποκαλύφθηκε στο Pebble Beach πριν από λίγες μέρες, ως φόρος τιμής στα αυτοκίνητα της Horch από τη δεκαετία του 1920, που ήταν με λίγα λόγια μεγάλα coupe με μακρύ εμπρός καπό, τα οποία προορίζονταν για ξεκούραστη κάλυψη μεγάλων αποστάσεων. Στο πρωτότυπο που παρουσίασε η εταιρεία στο Pebble Beach, η πιο σημαντική «λεπτομέρεια» είναι η δυνατότητα της αύξησης του μήκους του μεταξονίου, που δυνητικά θα μπορούσε να προσφέρει πιο άνετη μετακίνηση σε ανοιχτούς δρόμου χωρίς πολλές στροφές- στο υποθετικό σενάριο που θα βλέπαμε μια τέτοια εφαρμογή να περνάει σε μοντέλο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Αντιστρόφως, με το μεταξόνιο «περιορισμένο», το μοντέλο θα μπορούσε να εμφανίζεται πιο ευέλικτο σε δρόμους με στροφές. Από τα τεχνικά χαρακτηριστικά που έδωσε η Audi στη δημοσιότητα, προκύπτει πως το μήκος του αυτοκινήτου όταν η λειτουργία «Sport» είναι ενεργοποιημένη, είναι 4,94 μέτρα, ενώ όταν επιλεγεί το «Grand Touring», το μήκος αυξάνει στα 5,19 μέτρα. Για να αντιλαμβάνεται και ο οδηγός τη διαφορά ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα, αντίστοιχα μετακινούνται τα πεντάλ του αυτοκινήτου αλλά και το τιμόνι.

Το Skysphere διαθέτει ένα μόνο κινητήρα ηλεκτρικό που αποδίδει 624 ίππους, αλλά όπως καταλαβαίνει κανείς για ένα πρωτότυπο που δηλωμένα από την εταιρεία, δεν θα «μείνει» τίποτα για να περάσει στην παραγωγή, αυτό που «μετράει» περισσότερο είναι το αυξομειούμενο μεταξόνιο που συμπαρασύρει προφανώς και το μήκος του αυτοκινήτου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Επίσημο: Η Audi μπαίνει στην F1!
Τετρακίνητη BMW M5 vs Aτμοσφαιρικού Audi R8 (+video)
Audi Activesphere: To φουτουριστικό εκτός δρόμου SUV

Advertisement