Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tι κινητήρα θα έχει ο αντικαταστάτης της Lamborghini Huracan;

Ελλάδα 18:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tι κινητήρα θα έχει ο αντικαταστάτης της Lamborghini Huracan;

ΝΕΑ

Tι κινητήρα θα έχει ο αντικαταστάτης της Lamborghini Huracan;

ΝΕΑ

Η Huracan, το εντυπωσιακό supercar τής Lamborghini, πλησιάζει προς το τέλος της εμπορικής πορείας της και η ιταλική εταιρεία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εξέλιξης του νέου μοντέλου. Με ποιον κινητήρα, όμως;

Advertisement
Advertisement

Ποιο θα είναι το μέλλον των μοντέλων τής Lamborghini υπό το δεδομένο της ηλεκτροκίνησης; Θα χαθεί η μαγεία που ασκούν διαχρονικά τα αυτοκίνητά της ή θα εξακολουθήσει να υπάρχει;

Τα ερωτήματα είναι δύσκολο να απαντηθούν ακόμα. Ωστόσο, τα ανώτατα στελέχη της εταιρείας φροντίζουν για τις επόμενες επιχειρηματικές κινήσεις τους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο εξηλεκτρισμός τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, αναμένουμε να δούμε κάποια εφαρμογή τού τελευταίου στον αντικαταστάτη τής Huracan. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το νέο μοντέλο. Και για να γίνουν πιο… περίπλοκα τα δεδομένα, στις αρχές του καλοκαιριού, ο κ. Rouven Mohr, Τεχνικός Διευθυντής της Lamborghini, δήλωσε σιβυλλικά ότι το νέο supercar της εταιρείας θα έχει κινητήρα μεταξύ έξι και δώδεκα κυλίνδρων και θα διαθέτει σύστημα υβριδικής διάταξης.

Advertisement
Advertisement

Τα πράγματα προσπάθησαν να διαλευκάνουν οι συνάδελφοι της ιστοσελίδας Motor Trend συγκεντρώνοντας τα ως τώρα δεδομένα και επικαλούμενοι πληροφορίες από κάποιο στέλεχος της Lamborghini, το οποίο θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Advertisement

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία θα παύσει τον V10 κινητήρα από το καινούργιο μοντέλο και θα χρησιμοποιήσει έναν V8 παραπλήσιο με αυτόν που υπάρχει στην Urus. Σε αυτόν, θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας μεταξύ του θερμικού και του κιβωτίου ταχυτήτων. Η συγκεκριμένη διάταξη θα επιτρέπει να υπάρχει η αρμόζουσα ισχύς για μια Lamborghini, αλλά και η συγκριτικά μειωμένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Advertisement

Στο δημοσίευμα αναφέρεται, επίσης, και μια ενδιαφέρουσα τεχνολογική παράμετρος. Ο κινητήρας στο νέο μοντέλο θα λειτουργεί ως ατμοσφαιρικός ως τις 7.000 σ.α.λ. και από εκεί και πάνω θα ενεργοποιούνται οι δύο υπερτροφοδότες, μέχρι τις 10.000 σ.α.λ. όπου θα είναι ο «κόφτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε τη Lamborghini Huracan Tecnica
Η Novitec… πειράζει την Lamborghini Huracan STO (+video)
Μήπως δεν ανοίγει η πόρτα της Lamborghini Huracan σας;