Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo: Νέο σχεδιαστικό κέντρο στη Σαγκάη

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo: Νέο σχεδιαστικό κέντρο στη Σαγκάη

ΝΕΑ

Volvo: Νέο σχεδιαστικό κέντρο στη Σαγκάη

ΝΕΑ

Το νέο Design Studio Shanghai έχει έδρα μία από τις πιο δημιουργικές, γεμάτες ζωή πόλεις στην Ασία και επεκτείνει το παγκόσμιο σχεδιαστικό αποτύπωμα της μάρκας  συμπληρώνοντας τα υφιστάμενα στούντιο στο Γκέτεμποργκ και το Καμαρίλο.

Advertisement
Advertisement

Το στούντιο της Volvo στη Σαγκάη δημιουργήθηκε με στόχο να είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα σχεδιαστικά κέντρα μεταξύ των μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτου στην Ασία. Αντανακλώντας την έδρα του σχεδιασμού μας στο Γκέτεμποργκ, το στούντιο της Σαγκάης έχει όλες τις λειτουργίες που χρειάζονται για να διευκολύνει ολόκληρη τη διαδικασία του design – από τη σύλληψη της ιδέας έως την παραγωγή.

Οι εντυπωσιακές του δυνατότητες επιτρέπουν την παραγωγή μοντέλων πλήρους κλίμακας για το εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς και χρωμάτων, υλικών και UX design. Εκτός από φρέζες, τρισδιάστατους εκτυπωτές και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια για παραγωγή μοντέλων ακριβείας πιο αποτελεσματικά από ποτέ, οι σχεδιαστές στη Σαγκάη έχουν επίσης πρόσβαση σε περιβάλλοντα VR όπου μπορούν να εξερευνήσουν τη σχεδίαση σε εικονικό κόσμο.

Διαμορφωμένο έτσι ώστε να ευνοεί τη συνεργασία, το 5.500 τετραγωνικών μέτρων στούντιο προσφέρει έναν άρτιο χώρο για τη φιλοξενία περισσότερων από 100 σχεδιαστών και μηχανικών.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό είναι καθαρό και φωτεινό, με πολλές καλά μελετημένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά που πληρούν τα υψηλά στάνταρ της Volvo Cars. Στο επίκεντρο όλων, υπάρχει μία μεγάλη, 1000 τετραγωνικών μέτρων, αίθουσα επίδειξης, η οποία διαθέτει βέλτιστο φωτισμό και περιλαμβάνει έναν κήπο με θέα στον εξωτερικό χώρο.

Η σχεδιαστική ομάδα της Σαγκάης ιδρύθηκε το 2010 και έχει στο δυναμικό της ταλαντούχα εξειδικευμένα στελέχη με διαφορετικές καταβολές. Χαρακτηρίζονται από ενέργεια, ενθουσιασμό και δημιουργικότητα και έχουν γίνει ζωτικό τμήμα της παγκόσμιας οικογένειας σχεδιασμού μας, ενώ παρέχουν δημιουργική σχεδίαση για κάθε project.

Advertisement

Ένα από τα πρώτα σχεδιαστικά project τα οποία ανέλαβε η ομάδα είναι το Volvo EX90 Excellence. Αυτή η έκδοση περιορισμένης παραγωγής της αμιγώς ηλεκτρικής ναυαρχίδας, του Volvo EX90, αποκαλύφθηκε τον περασμένο μήνα στην Σαγκάη και αναβαθμίζει την premium εμπειρία σε επόμενο επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Volvo ξεκίνησε δοκιμές σε φορτηγά υδρογόνου (+video)
Γιατί να περιμένεις το μικρό και φθηνό ηλεκτρικό Volvo;
Το Volvo EX30 είναι καθ’ όδον (+video)

Advertisement