Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τι είναι το Honda Jazz RS; Τι να περιμένουμε;

Ελλάδα 16:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι είναι το Honda Jazz RS; Τι να περιμένουμε;

ΝΕΑ

Τι είναι το Honda Jazz RS; Τι να περιμένουμε;

ΝΕΑ

Η Honda, σχεδόν τρία χρόνια μετά την παρουσίαση του νέου Jazz, αλλάζει το supermini μοντέλο της, προσδίδοντάς του και τα αρχικά «RS». Τι σημαίνει αυτό;

Advertisement
Advertisement

Με τη τέταρτη γενιά του Jazz, η Honda συνέχισε  τον δρόμο της προς τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων της με θερμικό κινητήρα, υιοθετώντας και σε αυτό το σύστημα υβριδικής διάταξης που ονομάζει e:HEV.

Αν και δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2019 που παρουσιάστηκε, η εταιρεία επανασχεδίασε ελαφρώς το μοντέλο και ενέταξε στην γκάμα του και μια έκδοση η οποία φέρει στο αμάξωμά της τα αρχικά «RS».

Advertisement
Advertisement

«Είναι αυτό που φαντάζομαι;» πιθανόν να ρωτήσετε. Η απάντηση ίσως να σας απογοητεύσει. Το Jazz RS είναι μια νέα εξοπλιστική έκδοση η οποία θα αρχίσει να διατίθεται στην ιαπωνική αγορά εντός του φθινοπώρου.

Αυτή, διακρίνεται από τις υπόλοιπες που υπάρχουν ως τώρα από το νέο κυψελοειδές πλέγμα στην μάσκα, από τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με τις εγκάρσιες γραμμές και το μεγαλύτερο άνοιγμα εισαγωγής αέρα. Φυσικά, εκεί υπάρχει και το κόκκινου χρώματος λογότυπο «RS».

Advertisement

Επιπλέον αλλαγές αφορούν στα πλαϊνά μαρσπιέ, στους νέας σχεδίασης μεγαλύτερους τροχούς ελαφρού κράματος, καθώς και σε μια μικρή αεροτομή που έχει προστεθεί στο πίσω μέρος.

Advertisement

Η Honda, δεν αναφέρει κάτι σχετικά με μια οποιαδήποτε αλλαγή στη μέγιστη ισχύ του κινητήρα στην έκδοση RS του Jazz. Θυμίζουμε ότι στην ευρωπαϊκή αγορά εισάγεται το μοντέλο μόνο στην υβριδική έκδοσή του η οποία αποδίδει μέγιστη ισχύ 109 ίππους. Μένει να δούμε εάν θα έρθει και στην Ευρώπη το Jazz RS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Honda Jazz Crosstar 1.5 e:HEV
Πώς θα μπορούσε να είναι ένα Honda Civic Type R Coupe; (+video)
Honda CR-V e:HEV ΑWD: Καλοκαίρι αλά… υβριδικά

Advertisement