Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τι ετοιμάζει η Lotus για το μέλλον; (+video)

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι ετοιμάζει η Lotus για το μέλλον; (+video)

Mobility

Τι ετοιμάζει η Lotus για το μέλλον; (+video)

Mobility

Ένα μικρότερο SUV και ένα σπορ τετράθυρο είναι στα άμεσα σχέδια της Lotus που θέλει σε μικρό χρονικό διάστημα να δημιουργήσει μια γκάμα τριών μοντέλων μαζί με την πρόσφατα αποκαλυφθείσα Eletre.

Advertisement
Advertisement

Πλούσια σε τεχνολογία και ανταγωνιστικά απέναντι σε προτάσεις που υπάρχουν ήδη (και διαπρέπουν) στις αντίστοιχες κατηγορίες, τα νέα μοντέλα της Lotus θέλουν να εντυπωσιάσουν.

Τα μοντέλα της Lotus που θα έρθουν για να συμπληρώσουν την τριάδα που θέλει η εταιρεία να έχει ως γκάμα για κάθε ενδιαφερόμενο, θα κατασκευάζονται στην Κίνα. Το SUV Eletre θα έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με την Lamborghini Urus και θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα EPA (Electric Premium Architecture). Η συνέχεια όμως της Lotus, αναμένεται ιδιαίτερα συναρπαστική, μια και θα κάνει εντυπωσιακή είσοδο και σε άλλες κατηγορίες με λίγο μικρότερα σε μέγεθος αυτοκίνητα.

Με δύο ακόμα προτάσεις, η Lotus θα δημιουργήσει μια γκάμα τριών μοντέλων για να έχει μεγαλύτερο φάσμα προϊόντων που θα καλύπτει πολύ μεγαλύτερη «βεντάλια» υποψήφιων αγοραστών. Η μία από τις δύο, θα είναι μια ακόμα SUV πρόταση, που θα έχει σημαντικά μικρότερο μέγεθος. Έχοντας αυτό ως βασική πληροφορία, στο κανάλι του youtube, Theottle, εντοπίζουμε μια ενδιαφέρουσα πρόταση που βασίζεται στο Mazda CX-4, ή για να είμαστε πιο ακριβείς, στην εικόνα του μοντέλου της Mazda.

Advertisement
Advertisement

Ο «καλλιτέχνης των pixels» μοιράζεται μαζί μας βήμα- βήμα τη μετατροπή του μοντέλου της Mazda σε Lotus, παίρνοντας στοιχεία από την Eletre για να παρουσιάσει κάτι που θα μπορούσε να είναι το αναμενόμενο Type 134 (εσωτερικός κωδικός για το πρωτότυπο της Lotus).

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η πάλαι ποτέ βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, θέλει να στοχεύσει σε μια τιμολογιακή κατηγορία που θα «μένει» κάτω από το ψυχολογικό όριο των 120.000 ευρώ. Κάπου εδώ, πρέπει να πούμε πως το ανεξάρτητο σχέδιο που προκύπτει από την επεξεργασία της εικόνας του Mazda CX-4, έχει ένα ενδιαφέρον.

Advertisement

Δεν ξέρουμε ωστόσο, απλά εικάζουμε, το αν η Lotus θα θελήσει να κάνει family look την αισθητική της Eletre, που όπως και να έχει όμως, έχει ενδιαφέρον. Αντίστοιχα, σύντομα περιμένουμε να δούμε και την Type 133 από τη Lotus, που θα είναι ένα ηλεκτρικό super sedan που θα ανταγωνίζεται την Porsche Taycan. Αυτά που ξέρουμε για το μοντέλο αυτό εκτός των δεδομένων του αμαξώματος, είναι πως θα έχει ιδιαίτερα σπορ διάθεση για να ικανοποιεί και τους πλέον απαιτητικούς οδηγούς, με απόδοση ισχύος 592 ίππων και τετρακίνηση.

Advertisement

Το Type 133, για το οποίο, ωστόσο, δεν έχουμε κάποια πρόβλεψη για τα θέματα που άπτονται της αισθητικής του, ξέρουμε ότι θα πρέπει να το περιμένουμε στην τελική του μορφή επίσημα από τη Lotus, μέσα στο 2023. Περαιτέρω λεπτομέρειες για το Type 133 δεν υπάρχουν προς το παρόν και το μόνο που μπορούμε να θεωρούμε ως (σχεδόν) σίγουρο είναι το ότι θα μοιράζεται πλατφόρμα, ηλεκτροκινητήρες και μπαταρία, με την Eletre. Κάτι που σημαίνει πως θα έχει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες και συνολική απόδοση 592 ίππους αλλά αυτή τη φορά, ως βασική έκδοση, μια και θα υπάρχουν στο μέλλον κι άλλες με σημαντικά μεγαλύτερη απόδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται και έκδοση με 900 ίππους για τη Lotus Eletre
Το ηλεκτρικό SUV της Lotus αποκαλύπτεται… κατά λάθος
«Διαφορά» πίσω πόρτας επιδιώκει η Rivian στο R1T

Advertisement