Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το επιτρέπει η Καλιφόρνια στη Mercedes-Benz

Ελλάδα 10:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επιτρέπει η Καλιφόρνια στη Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Το επιτρέπει η Καλιφόρνια στη Mercedes-Benz

ΝΕΑ

Είναι γνωστό ότι η πολιτεία της Καλιφόρνιας (ΗΠΑ) πρωτοπορεί στις εξελίξεις αναφορικά με την αυτοκινητοβιομηχανία. Το ίδιο ισχύει και για τη Mercedes-Benz.

Advertisement
Advertisement

Η προσπάθεια των εταιρειών στον κλάδο κατασκευής αυτοκινήτων να αναπτύξουν το σύστημα αυτόνομης οδήγησης είναι έντονη τα τελευταία χρόνια. Μία από αυτές είναι η Mercedes-Benz η οποία έχει δημιουργήσει το δικό της.

Η δημιουργία του, γενικά, είναι ο ένας βασικός τομέας. O δεύτερος είναι η διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού και νομικού πλαισίου για την πρακτική εφαρμογή του.

Όπως ανακοινώθηκε, οι Αρχές στην πολιτεία της Καλιφόρνιας επέτρεπαν τη χρήση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης «Drive Pilot» της Mercedes-Benz, στο Επίπεδο 3, όπως το έχει ορίσει η «Society of Automotive Engineers» («SAE»).

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός ενός μοντέλου της γερμανικής εταιρείας το οποίο το διαθέτει θα μπορεί να το ενεργοποιεί στους δρόμους της πολιτείας, όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες, και να μην ασχολείται καθόλου με τη διαδικασία. Φυσικά, χρειάζεται να είναι πάντα σε εγρήγορση για να αναλάβει και πάλι τον έλεγχο του οχήματός του, όποτε χρειαστεί.

Θυμίζουμε ότι το Επίπεδο 3, εντός πόλης, επιτρέπει στο όχημα να επιταχύνει και επιβραδύνει σύμφωνα με την κίνηση και τηρεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ό,τι ορίζουν οι ρυθμιστικές πινακίδες κάθε φορά, μέχρι να φτάσει στον προορισμό που έχει επιλέξει ο οδηγός, μέσω του συστήματος πλοήγησης.

Advertisement

Επίσης, στον αυτοκινητόδρομο, το όχημα είναι σε θέση να επιταχύνει, να προσπεράσει ένα πιο αργό αυτοκίνητο και να επανέλθει στη λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς τη συμμετοχή τού οδηγού.

Advertisement

Η Mercedes-Benz είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στην οποία επιτρέπεται η χρήση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Επιπέδου 3, ξεπερνώντας την Tesla σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, προς το παρόν το σύστημα «Drive Pilot» επιτρέπεται να ενεργοποιείται σε ταχύτητα μέχρι 40 μίλια/ώρα (σημ.: 64 χλμ./ώρα). Εκπρόσωπος της εταιρείας ανακοίνωσε ότι θα το εξελίξουν περισσότερο ώστε να είναι ασφαλής η χρήση του και σε μεγαλύτερη ταχύτητα η οποία θα είναι μέχρι τα 80 μίλια/ώρα (σημ.:: 129 χλμ./ώρα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτός είναι ο Έλληνας της Mercedes που θέλει να… στριμώξει την Tesla
Πόσα και ποια είναι τα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης;
Ποιος Έλληνας αγόρασε αυτή την υπέρ-Mercedes

Advertisement