Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το ακριβότερο ατύχημα της χρονιάς! Τι κρύβει;

Ελλάδα 9:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ακριβότερο ατύχημα της χρονιάς! Τι κρύβει;

ΝΕΑ

Αυτό είναι το ακριβότερο ατύχημα της χρονιάς! Τι κρύβει;

ΝΕΑ

Περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ έγιναν στάχτη όταν για άγνωστους λόγους ένα μοναδικό hypercar τυλίχτηκε στις φλόγες.

Advertisement
Advertisement

Κάναμε μαύρα μάτια να την δούμε, μετά από χρόνια εξέλιξης, δοκιμών και πολλών πισωγυρισμάτων. Τελικά η AMG One βγήκε στον δρόμο και ήδη παραδίδεται με αργούς ρυθμούς στους 275 τυχερούς αγοραστές της.

Ένας από αυτούς πάντως θα χρειαστεί να περιμένει ακόμα περισσότερο, καθώς μία One κάηκε ολοσχερώς σε δρόμο της Βρετανίας όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της The Sun.

Το περιστατικό καταγράφηκε στις 17 Μαΐου στον αυτοκινητόδρομο Μ6 στο Staffordshire. Εκεί οι πυροσβέστες κλήθηκαν να σβήσουν μία πυρκαγιά, όμως παρά την επέμβασή τους, το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes ανακοίνωσε ότι ερευνά τα αίτια της καταστροφής. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από την μπαταρία του αυτοκινήτου.

Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι ότι η φωτιά ξέσπασε στο τρέϊλερ που μετέφερε το πανάκριβο hypercar.

Όπως υποστηρίζει η Mercedes, την ώρα που ξέσπασε η φωτιά η AMG One δεν κινούνταν με τις δικές της δυνάμεις, ούτε βρισκόταν οδηγός στο τιμόνι της.

Advertisement

Αυτό είναι μάλλον και το πιθανότερο, καθώς το αυτοκίνητο περνάει αρκετό μέρος της ζωής του μέσα σε ρυμουλκούμενα κατά την φάση της παραγωγής τους.

Συγκεκριμένα, ο σχεδόν Formula 1 κινητήρας συναρμολογείται στην Βρετανία, στο Mercedes-AMG High Performance Powertrains, όπου κατασκευάζονται και οι κινητήρες της αγωνιστικής ομάδας.

Advertisement

Η τελική συναρμολόγηση της One γίνεται στο Coventry σε ειδικό χώρο και σε συνεργασία με την Μultimatic. Σε αυτή τη φάση γίνεται και δοκιμή σε πίστα από ειδικευμένο εργοστασιακό οδηγό.

Μόλις τελειώσει αυτή η φάση, το όχημα καλύπτεται με τις απαραίτητες προστατευτικές μεμβράνες για να πάει στα κεντρικά γραφεία της Mercedes-AMG στην Γερμανία.

Είναι προφανές ότι σε κάποια από αυτές τις φάσεις υπήρξε κάποιο πρόβλημα με το φορτηγό και το τρέϊλερ, και πανάκριβη AMG-One τυλίχθηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mercedes-AMG το πήρε το One μάθημά της
Παραδόθηκε η πρώτη Mercedes-AMG One (+video)
Πόσα ρεκόρ έχει καταρρίψει η Mercedes-AMG One; (+video)