Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιοί έφτιαξαν το πρωτότυπο Aegis Coupe (+video)

Ελλάδα 19:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιοί έφτιαξαν το πρωτότυπο Aegis Coupe (+video)

ΝΕΑ

Ποιοί έφτιαξαν το πρωτότυπο Aegis Coupe (+video)

ΝΕΑ

Συνήθως, ένα πρωτότυπο όχημα είναι το αποτέλεσμα μιας ομάδας σχεδιαστών και δημιουργών συγκεκριμένης εταιρείας. Τι γίνεται σε περίπτωση συνύπαρξης ανεξάρτητων ατόμων;

Advertisement
Advertisement

Η εφαρμογή της φράσης «η ισχύς εν τη ενώσει» έχει ποικίλα ιστορικά αποτελέσματα. Αυτή τη φορά έχει να κάνει με το Aegis Coupe, ένα πρωτότυπο όχημα στο οποίο συνεργάστηκαν πέντε διακεκριμένοι σχεδιαστές.

Ευτυχώς, συνυπήρξαν ως ομάδα και όχι ως επιτροπή, άλλωστε είναι γνωστό το ανέκδοτο που εμπλέκει την τελευταία με την καμήλα.

Πρόκειται για τους Κουίτσεν Λι (σχεδιαστής της BMW Designworks), Αρτέμ Σκιρένκο (ανεξάρτητος σχεδιαστής), Τιάγκο Αϊέλο (σχεδιαστής της Volvo), Γκριγκόρι Μπουτίν (πρώην σχεδιαστής της Volkswagen και νυν της Nio) και Σαντίιπ Ντασαρί (ιδρυτής του σχεδιαστικού κέντρου Dazz Design Studio).

Advertisement
Advertisement

Προϊόν της συνεργασίας τους είναι το πρωτότυπο Aegis το οποίο δημιουργήθηκε ώστε να μπορεί να υπάρξει ως μοντέλο παραγωγής τόσο με κινητήρα εσωτερικής καύσης όσο και ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο.

Όπως δήλωσαν, η «Αιγίδα» είναι ένα όχημα το οποίο μπορεί να συνδυάζει νεοαναγενησιακά στοιχεία στη σύγχρονη εποχή και -συμβολικά- «αποτελεί φόρο τιμής στο παρελθόν και ενσωματώνει τις καινοτομίες του μέλλοντος».

Advertisement

Το Aegis χαρακτηρίζεται από το αεροδυναμικά σχεδιασμένο αμάξωμά του, από τα LED φώτα του εμπρός και πίσω, από τους εκτεταμένους θόλους του, από τις λεπτές κολώνες του αμαξώματος και από τη γυάλινη οροφή του.

Advertisement

Ο εμπρός προφυλακτήρας του είναι ενιαίος με το υπόλοιπο αμάξωμα, σχεδόν χωρίς ανοίγματα, ενώ αυτός στο πίσω μέρος είναι διαμορφωμένος με τρόπο που να παραπέμπει σε αεροδυναμικό διαχύτη.

Τέλος, στο εσωτερικό του υπάρχουν δύο καθίσματα κατασκευασμένα από ανθρακονήματα και το ταμπλό του είναι λιτό, χωρίς οθόνες ή αεραγωγούς. Συνίσταται από διασταυρούμενα στοιχεία και το τιμόνι του παραπέμπει σε χειριστήριο αεροσκάφους.

Advertisement

Το πρωτότυπο Aegis είναι μια μελέτη, μια εφαρμογή ιδεών οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός πολύ όμορφου οχήματος. Αλλά δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν αυτούσιες σε ένα μοντέλο παραγωγής για λόγους ισχύουσας νομοθεσίας και αυξημένου κόστους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σπουδαία μοντέλα που ακυρώθηκαν στο πάρα πέντε
Toyota FT-3e: Mε οθόνες και στο… αμάξωμα!
Τα φώτα είναι οι νέες… εξατμίσεις!