Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα φώτα είναι οι νέες… εξατμίσεις!

Ελλάδα 7:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα φώτα είναι οι νέες… εξατμίσεις!

ΝΕΑ

Τα φώτα είναι οι νέες… εξατμίσεις!

ΝΕΑ

Η εποχή που τα αυτοκίνητα ξεχώριζαν από τις εξατμίσεις τους έχει περάσει. Τα ηλεκτρικά θα αποκτούν ταυτότητα από τα φώτα τους.

Advertisement
Advertisement

Τα φώτα ημέρας στη Mercedes-Benz Concept CLA θα χρησιμεύσουν ως ένα νέο χαρακτηριστικό σχεδιαστικό στοιχείο για τα μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα της εταιρείας, το οποίο παρομοιάζεται με τις εξατμίσεις των παραδοσιακών αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως δήλωσε ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes.

Αυτά τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας έχουν τη μορφή του λογότυπου της μάρκας και είναι ενσωματωμένα σε κυκλικά φώτα στο μπροστινό και πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Μαζί με μια εντυπωσιακή ψηφιακή μάσκα που φωτίζεται με ένα μοτίβο από γραφικά αστέρια, αυτά τα χαρακτηριστικά θα μεταφερθούν στην έκδοση παραγωγής της CLA και σε τρία άλλα μοντέλα μικρού μεγέθους που βασίζονται στη νέα πλατφόρμα MMA.

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Mercedes, Gorden Wagener, τόνισε ότι σχεδόν όλα όσα είδαμε στο Concept CLA θα περάσουν στο όχημα παραγωγής.

Τόνισε ιδιαίτερα τα φώτα ημέρας σε σχήμα αστεριού, αναφερόμενος σε αυτά ως μια νέα υπογραφή για τη Mercedes, που μοιάζει με μια “ηλεκτρική εξάτμιση”.

Σημείωσε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν έχουν παραδοσιακές εξατμίσεις, οπότε αυτά τα φώτα ημέρας θα χρησιμεύσουν ως ένα ξεχωριστό οπτικό στοιχείο για τα EV τους.

Advertisement

Ο Wagener υπογράμμισε επίσης τη σημασία της νέας μάσκας, εξηγώντας ότι αντιπροσωπεύει μια νέα ερμηνεία της εμβληματικής μάσκας της Mercedes, προσθέτοντας μια μοναδική ταυτότητα στα οχήματά τους.

Επιπλέον, το Concept CLA αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Mercedes για τα ηλεκτρικά οχήματα. Θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα διαθέτει ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V, η οποία επιτρέπει την ταχεία φόρτιση DC σε ισχύ έως 250kW, η οποία μπορεί να προσφέρει αυτονομία 400 χιλιομέτρων σε μόλις 15 λεπτά.

Advertisement

Το concept παρουσιάζει επίσης αμφίδρομη φόρτιση, υποδηλώνοντας ότι η έκδοση παραγωγής μπορεί να υποστηρίζει λειτουργίες vehicle-to-home, vehicle-to-grid και vehicle-to-appliance.

Επιπλέον, η Mercedes σχεδιάζει να προσφέρει διάφορες επιλογές κίνησης για την CLA, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών εκδόσεων και εκδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς και συστημάτων κίνησης στους πίσω και στους τέσσερις τροχούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα Mercedes CLA (+video)
Επίσημο: Αυτή είναι η ανανεωμένη Mercedes CLA
Επίσημο: Αυτή είναι η Mercedes CLA Concept

Advertisement