Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θέλεις να παραγγείλεις μια Lamborghini; Υπομονή!

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θέλεις να παραγγείλεις μια Lamborghini; Υπομονή!

ΝΕΑ

Θέλεις να παραγγείλεις μια Lamborghini; Υπομονή!

ΝΕΑ

Με το βλέμμα στραμμένο προς το… υβριδικό της μέλλον, η Lamborghini ξεπουλά όλα τα σημερινά μοντέλα της.

Advertisement
Advertisement

Ωραίο πράγμα να είσαι ακόμα ζωντανός! Η Lamborghini απευθύνεται σε περιορισμένο πελατολόγιο, αλλά βρίσκει πάντοτε τον τρόπο να ελίσσεται στις δύσκολες συγκυρίες.

Ο ισχυρός άνδρας της φίρμας, Στέφαν Βίνκελμαν, μιλώντας στη Welt, αποκάλυψε ότι εάν ένας πελάτης παραγγείλει σήμερα ένα αυτοκίνητο, το πιθανότερο είναι να το παραλάβει μετά το 2025!

Η Lamborghini ξεπούλησε κάθε αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης που μπορεί να παράγει, μέχρι το 2024, συμπεριλαμβανομένης και της Huracan με κινητήρα V10.

Advertisement
Advertisement

Παρόμοια με το Revuelto, που διαδέχτηκε την Aventador, η Huracan θα αντικατασταθεί στα τέλη του 2024 από ένα plug-in υβριδικό μοντέλο, πιθανότατα με κινητήρα V8 διπλού στροβιλοσυμπιεστή.

H ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία χρειάζεται plug-in υβριδικά, για να κρατήσει τους Ευρωπαίους νομοθέτες ευχαριστημένους. Οι επερχόμενοι κανονισμοί εκπομπών ρύπων Euro 7 θα πλήξουν σκληρά την αυτοκινητοβιομηχανία στη Γηραιά Ήπειρο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των εταιρειών που έκαναν όνομα μέσω των supercars.

Η δεύτερη γενιά Urus αναμένεται το 2029, ως ηλεκτρικό σπορ όχημα, αλλά δεν θα είναι το πρώτο EV παραγωγής της Lamborghini . Ένα ηλεκτρικό gran turismo με 2+2 θέσεις θα παρουσιαστεί το 2028, ένα όχημα που μπορεί να θεωρηθεί ο σύγχρονος διάδοχος της Espada.

Advertisement

Όσο για το υπεραυτοκίνητο που αντικαθιστά τη Huracan, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Lamborghini θα αντλήσει έμπνευση από το Revuelto, για να το παρουσιάσει στους πιστούς λάτρεις του εμβλήματός της.

Πιο συγκεκριμένα, χρειαζόμαστε τουλάχιστον έναν ηλεκτροκινητήρα, αυτόν τον που κινεί τους μπροστινούς τροχούς για e- AWD . Το Revuelto, όπως ίσως έχετε ήδη ακούσει, διαθέτει τρεις κινητήρες εκτός από τον ατμοσφαιρικό V12. Δύο μονάδες κινούν τους μπροστινούς τροχούς και ο τρίτος κινητήρας βρίσκεται στο κέντρο.

Advertisement

Ο κινητήρας V8 που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, για τον διάδοχο της Huracan, φέρεται να είναι ικανός για μεγάλα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Mansory «απένειμε» χρυσό στη Lamborghini Urus
Συγκριτική δοκιμή: Lamborghini Huracan Tecnica vs Porsche 911 GT3
Απόβαση των… Lamborghini στην Ελλάδα