Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα θέλατε ένα VW Polo R;

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα θέλατε ένα VW Polo R;

ΝΕΑ

Θα θέλατε ένα VW Polo R;

ΝΕΑ

Η VW ετοιμάζεται για την αποκάλυψη του νέου Polo GTI, αλλά πολλοί φίλοι της ζητούν επίμονα ένα μοντέλο με το γράμμα “R”. Πώς θα έδειχνε αυτό;

Advertisement
Advertisement

Όταν το γράμμα “R” χρησιμοποιείται για ένα μοντέλο της VW, δημιουργεί συνειρμούς για ένα τετράτροχο με ισχυρές επιδόσεις, συνεπή συμπεριφορά υπό καθεστώς πίεσης, αλλά και «εξαγριωμένο» λουκ.

Πρόκειται για πτυχές που εντοπίζουμε ανόθευτες και στην υπάρχουσα γκάμα “R” μοντέλων των Γερμανών η οποία απαρτίζεται από τα Tiguan, Touareg, T-Roc και Golf.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αδιαμφισβήτητα, συγκεντρώνει το δημοφιλές hatchback που στην τελευταία του γενιά παράγει 320 PS και 420 Nm ροπής, επιταχύνοντας στα πρώτα 100 km/h σε 4,7 sec.

Το υπάρχον VW Polo GTI

Advertisement
Advertisement

Γιατί, όμως, η VW δεν προσφέρει και το Polo στην «καυτή» έκδοση “R”, έχουν αναρωτηθεί κατά καιρούς πολλοί φίλοι της εταιρείας που αρνούνται να συμβιβαστούν με τις επιδόσεις του VW Polo GTI.

Δυστυχώς γι’ αυτούς, η εταιρεία από το Βόλφσμπουργκ δεν πρόκειται να τους ικανοποιήσει το χατίρι, μιας και την κορυφή της γκάμας θα συνεχίσει να καταλαμβάνει το GTI.

Η άρνηση της VW, ωστόσο, δεν εμποδίζει διάφορους «ψηφιακούς καλλιτέχνες» από το να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Ανάμεσα σε αυτούς και ο XTomi, ο οποίος παρουσίασε το δικό του «όραμα».

Το υπάρχον VW Polo GTI

Advertisement

Όπως παρατηρούμε στην κεντρική φωτογραφία, στο μπροστινό μέρος του… υποτιθέμενου Polo R υπάρχει ένας μεγαλύτερος κατάμαυρος προφυλακτήρας, πιο επιβλητικοί αεραγωγοί, αλλά και σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα.

Στο προφίλ, οι ζάντες φέρουν διαφορετική σχεδίαση, η απόσταση από το έδαφος έχει μειωθεί, ενώ τόσο οι καθρέφτες όσο και η οροφή έχουν μαύρη απόχρωση. Εικόνα για το πίσω μέρος δεν υπάρχει, αλλά αχνοφαίνεται μια μεγαλύτερη αεροτομή, απ’ ό,τι στο ανανεωμένο «απλό» Polo.

Advertisement

Εφόσον το Polo R γινόταν πραγματικότητα θα έπρεπε να περιμένουμε τα προφίλ οδήγησης του Golf R (Comfort, Sport, Race, Individual, Special και Drift), αλλά και σπορ στήσιμο με σκληρότερα ελατήρια και αντιστρεπτικές, όπως και τετρακίνηση.

Σημειώνεται, πως εντός του προσεχούς καλοκαιριού η VW θα αποκαλύψει και το νέο Polo GTI, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενσωματώνει έναν 2λιτρο TSI των 210 PS, και θα έχει σαφώς πιο εξαγριωμένη εμφάνιση συγκριτικά με το «απλό».

Το υπάρχον VW Polo GTI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H VW αποκάλυψε στη Σαγκάη το ID.6
Η Volkswagen θα λανσάρει ηλεκτρικό pick-up στις ΗΠΑ
VW ID.4 GTX: Το… GTΙ των ηλεκτρικών SUV

Advertisement