Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Volkswagen θα λανσάρει ηλεκτρικό pick-up στις ΗΠΑ

Ελλάδα 12:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Volkswagen θα λανσάρει ηλεκτρικό pick-up στις ΗΠΑ

Mobility

Η Volkswagen θα λανσάρει ηλεκτρικό pick-up στις ΗΠΑ

Mobility

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Volkswagen Αμερικής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός ηλεκτρικού pick-up αποκλειστικά για την τοπική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Volkswagen Αμερικής, Hein Schafer δήλωσε πως η ευελιξία της αμιγώς ηλεκτριςκή πλατφόρμας MEB θα επέτρεπε στην VW την επέκταση και προσαρμογή της ηλεκτρικής γκάμας της στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε αγοράς.

Στις ΗΠΑ επομένως που αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες αγορές για την κατηγορία των pick-up θα ήταν απολύτως λογικό να λανσαριστεί ένα τέτοιο ηλεκτρικό μοντέλο. Ο Schafer σημείωσε πως η MEB είναι σε θέση να λειτουργήσει σαν βάση για τη δημιουργία ενός μεσαίου ή ακόμα και λίγο μεγαλύτερου pick-up. Ωστόσο τόνισε πως όταν η εταιρία αποφασίσει την εξέλιξη ενός μεγάλου SUV θα είναι απόλυτα φυσιολογικό αν αποφασιστεί και η δημιουργία ενός πολύ μεγάλου pick-up το οποίο σίγουρα θα είχε απήχηση στις ΗΠΑ.

atlas electric pickup

Advertisement
Advertisement

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται λόγος για ένα τέτοιο μοντέλο από την VW καθώς το 2020 ο Thomas Ulbrich, μέλος του ΔΣ της εταιρίας και υπεύθυνος για την ηλεκτροκίνηση είχε δηλώσει πως οι πιθανότητες για ένα τέτοιο μοντέλο είναι αρκετές με βάση τα αποτελέσματα προϊοντικών ερευνών της εταιρίας. Προς το παρόν η αμερικάνικη αγορά έχει υποδεχθεί το ID.4 ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε πως το ηλεκτρικό van ID.Buzz θα προστεθεί στην γκάμα το 2023.

atlas electric pickup

Διαβάστε επίσης
Η VW teasάρει το Project Trinity
Η VW ξεκινά την πιλοτική διάθεση του εξοπλισμού on demand
Tέλος στην εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης και από τη VW