Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα νιώσεις σαν Βασιλιάς με αυτή την Mercedes

Ελλάδα 2:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα νιώσεις σαν Βασιλιάς με αυτή την Mercedes

ΝΕΑ

Θα νιώσεις σαν Βασιλιάς με αυτή την Mercedes

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz 280S του πρώην Βασιλιά της Σουηδίας βγήκε σε δημοπρασία σε προσιτή τιμή.

Advertisement
Advertisement

Στα περισσότερα μοντέλα της Mercedes-Benz, παλιά και καινούρια, αισθάνεσαι λίγο… βασιλικά. Η άνεση και η πολυτέλεια που προσφέρουν, ιδιαίτερα τα μεγάλα γερμανικά μοντέλα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο κάτι που αντιλαμβάνεσαι ακόμα και αν βρεθείς στο πίσω μέρος μιας παλαιότερης E-Class ή S-Class.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι βασιλείς σε όλο τον κόσμο επέλεγαν στο παρελθόν και συνεχίζουν να επιλέγουν, τις λιμουζίνες της Mercedes-Benz. Ένας από αυτούς ήταν ο Βασιλιάς Κάρολος XVI Γκούσταβ της Σουηδίας ο οποίος βρέθηκε στο θρόνο της σκανδιναβικής χώρας το 1973.

Advertisement
Advertisement

Εκείνη ήταν η χρονιά που ο βασιλικός οίκος απέκτησε μια Mercedes-Benz 280S η οποία χρησιμοποιήθηκε για τις μετακινήσεις του Βασιλιά. Αυτή λοιπόν η 280S βρέθηκε σε διαδικασία δημοπρασίας έχοντας στο οδόμετρό της 332.618 χιλιόμετρα και σίγουρα δεν είναι σε τέλεια κατάσταση. Η Mercedes-Benz είναι βασική έκδοση S-Class χωρίς ιδιαίτερες προσθήκες και ανέσεις. Στο εσωτερικό τα υλικά είναι για… κοινούς θνητούς με ύφασμα και βινίλιο, ενώ δεν υπάρχει καν κλιματισμός.

Ο κινητήρας είναι 6κύλινδρος σε σειρά της Solex 2.8 λίτρων με απόδοση 158 ίππους και αυτόματο κιβώτιο 4 σχέσεων. Η 280S που υπηρέτησε τον Βασιλιά από το 1973 μέχρι το 1979, αναμένεται να πουληθεί σε τιμή κοντά στις 12.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H νέα Mercedes-Benz GLC Coupe στην Ελλάδα (+τιμές)
Οργασμός νέων μοντέλων από τη Mercedes-Benz
Πωλείται η θρυλική Mercedes-Benz 190 του μεγάλου Λάουντα

Advertisement