Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Θα δίνατε μισό εκατομμύριο για ένα αμφιβόλου ποιότητας Ford GTΧ1;

Ελλάδα 21:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Θα δίνατε μισό εκατομμύριο για ένα αμφιβόλου ποιότητας Ford GTΧ1;

ΝΕΑ

Θα δίνατε μισό εκατομμύριο για ένα αμφιβόλου ποιότητας Ford GTΧ1;

ΝΕΑ

Η σπάνια Ford GTX1 του σχεδιαστού οίκου Genaddi βγήκε στο σφυρί με τιμή που προκαλεί ζαλάδα.

Advertisement
Advertisement

Το Ford GT είναι ένα από τα πιο δημοφιλή vintage supercars που μπορεί να αποκτήσει κανείς σήμερα καθώς υπάρχουν πολλά και καλά διατηρημένα κομμάτια από λάτρης των αμερικανικών αυτοκινήτων. Υπάρχουν όμως και κάποιες πολύ σπάνιες GT που σίγουρα δεν τις συναντάς εύκολα, ακόμα και ανάμεσα σε σπάνιες συλλογές.

Μία από αυτές τις σπάνιες εκδόσεις είναι η Ford GTX1. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση της GT που η Ford αφιέρωσε στο μοντέλο GT X-1 που κέρδισε τον 24ωρο αγώνα του Σέμπρινγκ πίσω στο 1966. Το αυτοκίνητο αποκαλύφθηκε το 2005 στην έκθεση SEMA και αμέσως μετά παραδόθηκε στο σχεδιαστικό κέντρο Genaddi προκειμένου να το μελετήσει και να κατασκευάσει κατά παραγγελία κάποια κομμάτια.

Advertisement
Advertisement

Η Genaddi πρόλαβε να κατασκευάσει περίπου 40 GTX1 και το ένα από αυτά πρόσφατα βρέθηκε σε δημοπρασία από την Bring A Trailer. Η ιδιαίτερη αυτή GTX1 δεν είχε καλή φήμη καθώς υπήρξαν πολλά παράπονα από τους πελάτες που την παρέλαβαν. Το μοντέλο της δημοπρασίας δεν είχε απλά την ανοιχτή οροφή που ήταν το σήμα κατατεθέν της έκδοσης, αλλά είναι επιπλέον δύο αναβαθμίσεις οι οποίες έγιναν σε δεύτερη φάση από την Genaddi. Η πρώτη είναι οι ζάντες οι οποίες είναι της Hurst και δίνουν μια πιο 60’s αισθητική στο αυτοκίνητο.

Η δεύτερη είναι πολύ πιο εντυπωσιακή και έχει να κάνει με τις πόρτες. Ο πελάτης ζήτησε από την εταιρεία να τοποθετήσει πόρτες που άνοιγαν προς τα πάνω και να ντύσει το αμάξωμα με ανθρακονήματα. Όλες αυτές οι αλλαγές και ακόμα μερικές λεπτομέρειες όπως ο λεβιές short shift της Ford Racing έκαναν την συγκεκριμένη GTX1 πολύ σπάνια με αποτέλεσμα πλέον η τιμή της να εκτιμάται κοντά στις 500.000 ευρώ.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Ford Raptor όπως δεν το έχετε ξαναδεί!
Στο σφυρί η εκπληκτική συλλογή του Τζορτζ Φόρμαν
Blue Days προνόμια για τα επιβατικά Ford

Advertisement