Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Στο σφυρί η εκπληκτική συλλογή του Τζορτζ Φόρμαν

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο σφυρί η εκπληκτική συλλογή του Τζορτζ Φόρμαν

ΝΕΑ

Στο σφυρί η εκπληκτική συλλογή του Τζορτζ Φόρμαν

ΝΕΑ

Ο άλλοτε θρύλος της επαγγελματικής πυγμαχίας, βγάζει σε δημοπρασία 52 εμβληματικά αυτοκίνητα!

Advertisement
Advertisement

Από το 1968, όταν συστήθηκε στο παγκόσμιο αθλητικό κοινό, με την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου στο Μεξικό, ο Τζορτζ Φόρμαν διέγραψε μια λαμπρή πορεία στην κατηγορία βαρέων βαρών της επαγγελματικής πυγμαχίας.

Χαρακτηρίστηκε ως η πιο «δυνατή γροθιά στην ιστορία του μποξ», κατέκτησε δύο φορές τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και υπήρξε ένας εκ των σημαντικότερων αντιπάλων του μυθικού Μοχάμεντ Άλι.

Πέραν, όμως, όλων των προαναφερθέντων, ο θηριώδης Φόρμαν, υπήρξε κι ένας ενθουσιώδης λάτρης της αυτοκίνησης, αλλά και μανιώδης συλλέκτης εξωτικών και μη μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Εσχάτως, λοιπόν, ο Φόρμαν αποφάσισε να… αποχωριστεί 52 από τα αυτοκίνητά του, βγάζοντάς τα όλα σε δημοπρασία, μέσω του Hagerty Marketplace!

Ένα από τα πολυάριθμα σημεία αναφοράς σε αυτή τη λαμπρή συλλογή, είναι ένα Ford GT του 2005 , φινιρισμένο σε Mark IV Red με βαμμένες δαγκάνες, ελαφριές ζάντες αλουμινίου BBS, βαμμένες δαγκάνες φρένων και λευκές αγωνιστικές ρίγες. Μέσα στην καμπίνα, θα βρείτε δέρμα Ebony Black και το προαιρετικό στερεοφωνικό σύστημα McIntosh. Ενώ το αυτοκίνητο ήταν μέρος της συλλογής του Φόρμαν από τότε που ήταν καινούργιο, έχει «γράψει» μόνο 1.271 χιλιόμετρα στο δρόμο.

Advertisement

Οι λάτρεις της BMW θα ενθουσιαστούν από την επιβλητική Z8, που επίσης ο Φόρμαν αγόρασε καινούρια, ενώ στα «διαμάντια» που βγαίνουν στο σφυρί, στεκόμαστε και σε ένα ζευγάρι Ferrari.

Advertisement

Συγκεκριμένα, μια Testarossa του 1987 και μια 360 Modena Spider του 2002. Ένα Tesla Roadster πρώτης γενιάς που έχει διανύσει μόλις 193 χλμ. είναι επίσης βέβαιο ότι θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των EV.

Advertisement

Πολλά άλλα ενδιαφέροντα αυτοκίνητα είναι προς πώληση. Ένα από αυτά είναι μια Saleen Mustang S351 Convertible του 1995 βαμμένη σε κίτρινο καναρινί χρώμα με ασορτί τροχούς. Παραδόθηκε νέο στον Φόρμαν τον Μάρτιο του 1995 και διένυσε μόλις 1.178 χιλιόμετρα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ένα Ford Model A Cabriolet A400 του 1931 που ήταν στην κατοχή του από τον Οκτώβριο του 2008.

Έχει διανύσει μόλις 29 χιλιόμετρα από την αποκατάσταση, πριν ο Φόρμαν παραλάβει τα κλειδιά, αλλά τα πραγματικά του χιλιόμετρα είναι άγνωστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θέλεις καινούρια Ferrari; Ευτυχισμένο το… 2026!
Πως η Ferrari έδωσε ζωή στην Aston Martin;
Στο «σφυρί» η Ferrari F50 του Ροντ Στιούαρτ