Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Θα μπορούσε να είναι έτσι το ηλεκτρικό Volkswagen Beetle

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα μπορούσε να είναι έτσι το ηλεκτρικό Volkswagen Beetle

Mobility

Θα μπορούσε να είναι έτσι το ηλεκτρικό Volkswagen Beetle

Mobility

Τα επόμενα χρόνια, η Volkswagen θα επενδύσει σημαντικά ποσά και όχι μόνο σε όλες τις κατηγορίες ηλεκτρικών οχημάτων και αποτελεί ευχή πολλών φίλων της μάρκας να επαναφέρει σε ανάλογη έκδοση και το Beetle.

Advertisement
Advertisement

Μοντέλα όπως το ID.3 ή το ID.4 αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε μεγάλο αριθμό και μαζικά στην αγορά.

Ωστόσο, όσο καλό και αν είναι το ID.3 η σχεδίασή του δεν προκαλεί έντονα συναισθήματα, τουλάχιστον όχι με την ένταση που μπορεί να προκαλέσει το Beetle. Η ρετρό ιδέα ενός ηλεκτρικού νέου «Σκαθαριού» το οποίο θα μπορούσε να ονομαστεί ID.Beetle, δεν μπορεί να μην απασχολεί ακόμα και τους ιθύνοντες της Γερμανικής μάρκας. Στα “ηλεκτρικά πλάνα” της, η VW έχει το να φέρει το όνομα και τις χάρες του πρωτοτύπου Buzz, σε έκδοση παραγωγής με ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα θυμίζει έντονα το εμβληματικό VW T1.

Advertisement
Advertisement

Σίγουρα από τη VW μπορεί να χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα ΜΕΒ για άλλη μια εφαρμογή, αυτή τη φορά που θα έχει πολύ περισσότερο συναισθηματική εμπλοκή για όσους το κοιτάζουν απλά ή προχωρούν ακόμα και στην επιθυμία τους να το αγοράσουν. Υπάρχουν λιγότεροι τεχνικοί περιορισμοί για ένα ηλεκτρικό μοντέλο από ότι για ένα αντίστοιχο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και κάπως έτσι, το Beetle δεν μοιάζει να είναι αδύνατο να το δούμε ως αμιγώς ηλεκτρικό στο μέλλον. Άλλωστε, αξίζει να θυμηθεί κανείς πως το Νοέμβριο του 2017, ο πρόεδρος της Volkswagen, Herbert Dies, υπαινίχθηκε τη δυνατότητα αναβίωσης του Beetle ως ηλεκτρικό σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιοδικό αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Η VW αποχαιρετά το Beetle με ένα συναισθηματικά φορτισμένο video

Δοκιμή: VW Golf 1.5 TSI 130 PS ACT

Advertisement

Διαθέσιμα τα VW Touareg eHybrid και Touareg R PHEV