Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Στα κάγκελα πάλι οι εργαζόμενοι στην Κίνα

Ελλάδα 16:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Στα κάγκελα πάλι οι εργαζόμενοι στην Κίνα

ΝΕΑ

Tesla: Στα κάγκελα πάλι οι εργαζόμενοι στην Κίνα

ΝΕΑ

Μετά από ένα δυστύχημα που σημειώθηκε στο Gigafactory της Σαγκάης, η Tesla φέρεται να έκοψε τα μπόνους για τους Κινέζους εργάτες, με αστεία πρόφαση.

Advertisement
Advertisement

Όλο και πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες από τους Κινέζους που εργάζονται στο Gigafactory της Σαγκάης και είδαν τα μπόνους τους να μειώνονται σημαντικά.

Όταν ο μηνιαίος μισθός είναι περίπου 711 ευρώ και το μπόνους που εισπράττει ο εργαζόμενος είναι 266 ευρώ, η μη καταβολή ή η μεγάλη μείωση του δεύτερου είναι αν μη τι άλλο σημαντική. Μπροστά σε αυτή την έκπληξη όμως, όπως φαίνεται βρέθηκαν πολλοί από τους εργαζόμενους στο Gigafactory της Σαγκάης, μετά από θανατηφόρο δυστύχημα στο τμήμα συγκόλλησης τον περασμένο Φεβρουάριο.

Advertisement
Advertisement

Οι αναφορές από τους ίδιους του εμπλεκόμενους, είναι τουλάχιστον ντροπιαστικές για τους επικεφαλής του εργοστασίου, μια και σύμφωνα με όσα καταμαρτυρούν οι εργαζόμενοι, η δικαιολογία πίσω από τις περικοπές είναι πως με τον τρόπο αυτό… πληρώνεται η αποζημίωση που σχετίζεται με το δυστύχημα. Φυσικά, αν κάτι τέτοιο ισχύει, θα έχουμε να κάνουμε με μια από τις χειρότερες συμπεριφορές εργοδότη σε εργαζόμενους στην ιστορία.

Προφανώς όμως τα γεγονότα έχουν προκαλέσει τεράστιες ανησυχίες στους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους θέλοντας να βρουν μια άκρη, παρακάμπτουν το θέμα της ιεραρχίας (που για την εργασιακή ηθική της Κίνας είναι κάτι σαν νόμος) και απευθύνονται στον Elon Musk για απαντήσεις μέσω του Twitter– και όχι μόνο. Εκείνος, ανταποκρινόμενος σχετικά γρήγορα, απάντησε πως «εξετάζει το θέμα» και όλοι περιμένουν σύντομα να δοθούν εξηγήσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Tesla αναβαθμίζει το περίεργο τιμόνι της
Το Tesla Cybertruck και για εκτός δρόμου περιπέτειες!
Πότε θα είναι έτοιμο το Tesla των 20.000 ευρώ;

Advertisement