Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla: Παιχνίδια εν κινήσει με την τελευταία αναβάθμιση

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Παιχνίδια εν κινήσει με την τελευταία αναβάθμιση

ΝΕΑ

Tesla: Παιχνίδια εν κινήσει με την τελευταία αναβάθμιση

ΝΕΑ

Τα μοντέλα της Tesla επιτρέπουν την προβολή παιχνιδιών για χρήση από τον συνοδηγό, εν κινήσει και αυτό είναι κάτι που έχει προκαλέσει εύλογες αντιδράσεις.

Advertisement
Advertisement

Το περασμένο καλοκαίρι κυκλοφόρησε μια αναβάθμιση λογισμικού για κάποια από τα μοντέλα της Tesla, μέσα στην οποία περιλαμβάνεται και η χρήση των παιχνιδιών εν κινήσει.

Ένα δημοσίευμα των New York Times αναφέρει ότι το λογισμικό του αυτοκινήτου επιτρέπει στους επιβάτες των μπροστινών θέσεων να παίζουν παιχνίδια όπως «Sky Force Reloaded», «The Battle of Polytopia: Moonrise» αλλά και Solitaire (Πασιέντζα), ενώ το αυτοκίνητο κινείται. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι της Πασιέντζας, εμφανίζεται η προειδοποίηση στην οθόνη που λέει πως «Το Solitaire είναι ένα παιχνίδι για όλους αλλά το παιχνίδι όταν το αυτοκίνητο είναι σε κίνηση είναι μόνο για το συνοδηγό».

Advertisement
Advertisement

Αν και ο παίκτης πρέπει να δηλώσει πως δεν οδηγεί για να προχωρήσει με τη «φόρτωση» του παιχνιδιού, δεν φαίνεται να υπάρχει τίποτα που τον εμποδίζει να παίξει το παιχνίδι ούτως ή άλλως. Αυτή η αποκάλυψη έχει τραβήξει την προσοχή πολλών επειδή οι οθόνες infotainment έχουν γίνει πιο περίπλοκες και είναι σύνηθες για τους μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων να προειδοποιούν για αυξανόμενους περισπασμούς από το κάθισμα του οδηγού.

Τα παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί κυριολεκτικά για να τραβούν την προσοχή ενός παίκτη, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τη δεοντολογία της ασφάλειας που ασπάζονται όλοι οι κατασκευαστές ανεξαιρέτως. Ιδιαίτερα όταν γίνεται να παίζει κανείς μέσα στο αυτοκίνητο εν κινήσει. Ακόμα και ο οδηγός να μην παίζει, η απόσπαση της προσοχής από το δρόμο πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Fake το video του Autopilot της Tesla; (+video)
Δοκιμή: Tesla Model Y AWD (Long Range)
Mullen Five: Ο εκρηκτικός αντίπαλος του Tesla Model Y

Advertisement

 

 

 

Advertisement