Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mullen Five: Ο εκρηκτικός αντίπαλος του Tesla Model Y

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mullen Five: Ο εκρηκτικός αντίπαλος του Tesla Model Y

ΝΕΑ

Mullen Five: Ο εκρηκτικός αντίπαλος του Tesla Model Y

ΝΕΑ

Αμερικανικό εμφύλιο πυροδοτεί η Mullen, η οποία αποκάλυψε ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό compact SUV που πετάει το γάντι στο Tesla Model Y.

Advertisement
Advertisement

Θόρυβο προκάλεσε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων Mullen, παρουσιάζοντας ένα κομψό compact crossover που θέλει να αλλάξει τις ισορροπίες στην κατηγορία των premium μηδενικών ρύπων μοντέλων.

Ο λόγος για το Mullen Five, με ραχοκοκαλιά του μια μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 95 kWh που εξασφαλίζει έως και 525 χλμ. αυτονομίας. Εντυπωσιακή είναι και η ταχύτητα φόρτισης, με την εταιρεία να αναφέρει πως η ταχυφόρτιση από το 0 στο 80% αποτελεί υπόθεση μόλις 21 λεπτών.

Το μοντέλο ξεχωρίζει και για τις επιδόσεις του, μιας και για την ολοκλήρωση του σπριντ 0-100 χλμ./ώρα αρκούν 3,2 δλ., με την τελική να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Στα σκαριά, μάλιστα, βρίσκεται και μια ακόμα πιο εκρηκτική έκδοση “RS” που θα επιταχύνει στα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 1,9 δλ., πετώντας στο γάντι στις ισχυρότερες εκδοχές των Tesla Model Y και Model X.

Το Mullen Five θα προσφέρεται σε 6 χρωματικές επιλογές και σε πληθώρα επιλογών διαμόρφωσης για τις εξατομικευμένες ανάγκες. Ακόμα, θα ενσωματώνει υπερσύγχρονες τεχνολογίες, αλλά και συστήματα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, επιτρέποντας στο όχημα να κινείται μόνο του σε εθνικές οδού, υπό την επιτήρηση φυσικά του οδηγού.

Advertisement

Στον εξοπλισμό, επίσης, περιλαμβάνονται και πολλές άλλες καινοτόμες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων του Active noise cancellation (ενεργή ακύρωση θορύβου), αναγνώριση προσώπου και sentry mode (σύστημα ασφάλειας και παρακολούθησης).

Εντός της καμπίνας υπάρχουν κομψές ξύλινες επιφάνειες, αλλά και τελευταίας γενιάς ψηφιακές τεχνολογίες (σύστημα πολυμέσων και πίνακας οργάνων), με τους πίσω επιβάτες να έχουν τη δική τους οθόνη τύπου τάμπλετ.

Advertisement

Η τιμή εκκίνησης του μοντέλου στις ΗΠΑ θα είναι 55.000 δολάρια (49.000 ευρώ), με την έναρξη παραγωγής να είναι προγραμματισμένη για το 2023 στην πόλη Tunica του Mississippi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Wallbox για όλα τα EV
Με μεγαλύτερη αυτονομία το Tesla Model 3 στην Ελλάδα (+τιμές)
Ξεκινά η λειτουργία του Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο

Advertisement