Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Τεράστια επένδυση για μπαταρίες από την Toyota

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τεράστια επένδυση για μπαταρίες από την Toyota

Mobility

Τεράστια επένδυση για μπαταρίες από την Toyota

Mobility

Το ποσό των 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ θα επενδύσει τα επόμενα χρόνια η Toyota για την παραγωγή μπαταριών για τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά μοντέλα της στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 2,9 δις ευρώ (380 δισεκατομμύρια γιέν) στην εξέλιξη μπαταριών αυτοκινήτων στις ΗΠΑ μέχρι το 2030.

Τα χρήματα θα διατεθούν για την ανάπτυξη και την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, αν και η αρχική εστίαση θα είναι στις μπαταρίες υβριδικών. «Αυτή η επένδυση θα βοηθήσει στην εισαγωγή πιο προσιτών ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τους Αμερικανούς καταναλωτές, θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και, κυρίως, θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερες αμερικανικές θέσεις εργασίας που συνδέονται με το μέλλον της κινητικότητας», δήλωσε ο Ted Ogawa, Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota North America.

Advertisement
Advertisement

Η επένδυση είναι μέρος μιας δαπάνης ύψους 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,5 τρις γιεν) που ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία νωρίτερα φέτος και προορίζεται για τον παγκόσμιο προϋπολογισμό εξέλιξης των μπαταριών της Toyota. Μέρος των 2,9 δις ευρώ που επενδύονται στις ΗΠΑ θα διατεθεί για την ίδρυση μιας νέας εταιρείας που έχει αναλάβει την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών αυτοκινήτων στη χώρα με τη βοήθεια της Toyota Tsusho.

Ο στόχος είναι να ξεκινήσει η παραγωγή το 2025 και λέγεται πως εκεί θα δημιουργηθούν 1.750 νέες θέσεις εργασίας. Η επένδυση θα βοηθήσει επίσης την Toyota να αναπτύξει και να επεκτείνει την τοπική της αλυσίδα εφοδιασμού και παραγωγής σχετικά με μπαταρίες ιόντων λιθίου. Μέχρι το 2030 που θα ολοκληρωθεί η επένδυση, η Toyota υπολογίζει πως θα έχει παρουσιάσει 15 ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ιαπωνική χαλυβουργία ζητά 152 εκ. ευρώ από την Toyota
Νέο Toyota HiLux GR Sport
Toyota Mirai: Ρεκόρ αυτονομίας με κυψέλες καυσίμου

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement