Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιαπωνική χαλυβουργία ζητά 152 εκ. ευρώ από την Toyota

Ελλάδα 19:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιαπωνική χαλυβουργία ζητά 152 εκ. ευρώ από την Toyota

ΝΕΑ

Ιαπωνική χαλυβουργία ζητά 152 εκ. ευρώ από την Toyota

ΝΕΑ

Τη δικαστική οδό παίρνει η διαμάχη της Toyota με τη χαλυβουργική εταιρεία Nippon Steel για παραβίαση διπλώματος ευρεσιτεχνίας.

Advertisement
Advertisement

Αγωγή κατά της Toyota κατέθεσε η κορυφαία ιαπωνική χαλυβουργία, Nippon Steel , κατηγορώντας την για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της σχετικά με μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε ηλεκτροκινητήρες για την ενίσχυση της απόδοσης των υβριδικών της.

Η Nippon Steel Corp ζητά από την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποζημίωση ύψους 152 εκ. ευρώ για παραβίαση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας που αφορά «ηλεκτρικά φύλλα χάλυβα».

Πρόκειται για έναν τύπο χάλυβα υψηλής ποιότητας με ενισχυμένες μαγνητικές ιδιότητες που συμβάλλουν στον μετριασμό των απωλειών ενέργειας. Χρησιμοποιούνται ευρέως ως «πυρήνες σιδήρου» για ηλεκτρικές γεννήτριες σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ηλεκτρονικά προϊόντα αλλά και σε αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Έκπληκτος δήλωσε ο αναλυτής του Bloomberg, Tatsuo Yoshida, αναφέροντας πως είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη η υποβολή αγωγής από μια εγχώρια χαλυβουργική εταιρεία σε έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων. «Δεν έχω ακούσω ξανά κάτι αντίστοιχο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχη νομική διαδικασία θα ακολουθηθεί και κατά της κινεζικής χαλυβουργίας Baoshan Iron & Steel Co, με το ύψος της αποζημίωσης να ανέρχεται επίσης σε 152 εκ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται, η Nippon Steel προσπάθησε να ακολουθήσει την οδό της συνεννόησης, εκφράζοντας στις δύο εταιρείες την πεποίθησή της πως έχει γίνει παραβίαση της ευρεσιτεχνίας. Παρ’ όλα, αυτά, οι συζητήσεις δεν καρποφόρησαν και η ιαπωνική χαλυβουργική αποφάσισε να προχωρήσει σε αγωγές.

Advertisement

Στελέχη της Nippon αναφέρουν πως η τεχνολογία της διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς, ενόσω ο κόσμος μεταβαίνει σε μια ανθρακικά ουδέτερη κοινωνία. Και κατά συνέπεια οι καινοτομίες που μειώνουν τις εκπομπές ρύπων είναι απαραίτητες στον κλάδο της χαλυβουργίας.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε τι συμβαίνει μέσα σε έναν κινητήρα Toyota Prius με 500.000 χιλιόμετρα (+video)
Tο νέο Toyota Hilux θα έχει αέρα Land Cruiser
Μια Toyota Supra «αφιέρωμα» στον Paul Walker